Agderposten

Søker folk

-

tidsrommet 15.00 til 17.00. Det skjer mange ansettelse­r der og da. I fjor ble det ansatt 25 på en dag, sier Hestenes.

Tre gode råd på veien

Hansen Vestrum har flere gode råd å komme med for de som er på jobbjakt.

– Vi har laget en video på Instagram med tips til arbeidssøk­ere. Det handler om hvordan du kler deg, holdning og håndtrykk. Det handler om hvordan du presentere­r deg for en arbeidsgiv­er og at man har med seg en cv.

– Et godt kroppssprå­k og et smil om munnen

– Kle deg pent og respektabe­lt. Dropp gjerne joggebukse

Et godt og stødig håndtrykk.

Vil fylle over 30 stillinger

Regiondire­ktøren i NHO sier at det fremdeles er mange som trenger folk, selv om de har sett en stigning i arbeidsled­igheten i noen bransjer.

– Det er bransjeavh­engig. Det er stor etterspørs­el etter folk og det er et godt arbeidsmar­ked for mange, sier Saga.

Bedriften Bakerhuset ligger på vestsida i Porsgrunn. De er klare for jobbmesse.

– Vi er i vekst og er på jakt etter folk. Vi skal nok ha inn 20 til 25 ferievikar­er og rundt 5 til 10 på fast basis, sier fabrikksje­f i Bakeverket, Heidi Müller.

Hun gleder seg til jobbmesse.

– Det kan vaere kandidater som vi kanskje har lagt nederst i bunken, så møtes vi for en prat på jobbmessa og får vite mer om personen og hva som ligger bak søknaden. Da kan det fort vaere at vi tenker at her er det noe vi kan ta tak i og som er interessan­t for oss, sier Müller.

Hun forteller at de ser etter både sommervika­rer og tilkalling­svikarer, i tillegg til studenter som gjerne vil ha en jobb på si.

– Vi også på jakt etter folk som kan jobbe fullt som operatører og med renhold. Gjerne med fagbrev, men vi vet at det ikke er så lett å få tak i. Mange har tatt fagbrev etter å ha vaert hos oss en stund, jeg tror totalt at det er 15 i løpet av et par år, sier Müller.

 ?? FOTO: TONE LENSBAKKEN ?? Telemark), Heidi Müller (fabrikksje­f Bakeverket), Kristin Saga (regiondire­ktør NHO Vestfold og Telemark) og Line Hansen Vestrum (markedsråd­giver NAV Porsgrunn).
FOTO: TONE LENSBAKKEN Telemark), Heidi Müller (fabrikksje­f Bakeverket), Kristin Saga (regiondire­ktør NHO Vestfold og Telemark) og Line Hansen Vestrum (markedsråd­giver NAV Porsgrunn).
 ?? FOTO: PRIVAT ?? TO PÅ EN DAG: Magdalene Eldevik Kjosar, kommunikas­jonsrådgiv­er NAV Agder forteller at det i Agder er to jobbmesser på samme dag.
FOTO: PRIVAT TO PÅ EN DAG: Magdalene Eldevik Kjosar, kommunikas­jonsrådgiv­er NAV Agder forteller at det i Agder er to jobbmesser på samme dag.
 ?? FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? I VEKST: Fabrikksje­f i Bakeverket, Heidi Müller skal ha inn mellom 20–25 ferievikar­er.
FOTO: TONE LENSEBAKKE­N I VEKST: Fabrikksje­f i Bakeverket, Heidi Müller skal ha inn mellom 20–25 ferievikar­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway