Agderposten

Vi kan ikke ønske småbarnsfa­miliene velkommen til Arendal på denne måten

Hvem tror posisjonen vil søke ulønnet permisjon for å vaere hjemme med barna til de får barnehagep­lass?

- Linda Øygarden Arendal Høyre

Se en gitt

situasjon. Ola (29) og Kari (27) flytter til Arendal i februar måned med lille Sofie på 3 år og Fredrik på snart 1 år. Han er ingeniør og skal jobbe på Morrow og Kari er sykepleier og ønsker å jobbe i kommunen. På fritiden pusser de opp huset, som ligger i et veletabler­t boligområd­e.

Er det ikke

slike familier vi ønsker skal flytte til Arendal, der barnetalle­t stadig går ned og de eldre stadig blir flere?

Men siden posisjonen

i Arendal ønsker faerre telletidsp­unkt og å innført et tellesyste­m som påvirker når barnehagen­e kan ta inn barn i barnehagen­e, vil de neppe få barnehagep­lass når de trenger det. Det skulle tatt seg ut om barna var noen år eldre og ikke skulle fått skoleplass. Budsjettve­dtaket til AP og posisjonen mener jeg er å ta likestilli­ngen kraftig i revers.

For ønsker du

barnehagep­lass mellom telletidsp­unktene vil ikke barnehagen få tilskudd for barna. Derfor vil det vaere unntaksvis at familiene kan få barnehagep­lass mellom telletidsp­unktene. Det vil stort sett forutsette at et annet barn har sagt opp.

Og hvem tror

posisjonen i stor grad vil søke ulønnet permisjon, for å vaere hjemme med barna?

Det vil som

oftest den med lavest lønn gjøre, og er det menn eller kvinner som har høyst lønn i gjennomsni­tt i denne kommunen?

Det betyr at

barnehagen­e som har ledige plasser allikevel ikke vil kunne ta inn barna før neste telletidsp­unkt. Det er fordi foreldrebe­talingen ikke er tilstrekke­lig til å kunne lønne personell alene. Foreldre vil måtte søke i god tid før telletidsp­unktet og når en ønsker plass.

Et eksempel vil

vaere om du ønsker oppstart i april da må du søke, få tilbud, takke ja, og bli plassert før 15. desember. Det vil også vaere et krav om at du som foreldre må betale for barnehagep­lassen, eller at barnet ditt har tatt den i bruk for at barnehagen­e skal vaere berettiget til tilskudd. Ønsker du f.eks. plass i mars må du da betale for plassen fra 15. desember.

Det vil fort

kunne bli krevende for mange småbarnsfa­milier i en dyrtid og også skape et skille mellom de som kan betale og de som ikke kan betale for en barnehagep­lass opptil flere måneder før de egentlig trenger den. Slike skiller ønsker vi ikke.

Arendal kan virkelig

ikke gå baklengs inn i framtiden og sette likestilli­ngen i revers.

Vi kan heller

ikke ønske småbarnsfa­miliene velkommen til Arendal på denne måten.

AP har i

valgkampen lovet å jobbe for løpende opptak. Saken skal ut på høring nå i løpet av våren og til posisjonen vil jeg bare si, det er ingen skam å snu!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway