Agderposten

Amazonjent­ene tok første stikk

Amazon og Arendal Fotball målte krefter i en treningska­mp fredag kveld, halvannen måned før de møter hverandre i første serierunde. Der tok Amazon første stikk og vant 2-1.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

Og det var vertene i grønt som kom best ut av det som var en jevnspilt og sjansefatt­ig affaere på kunstgress­et på Levermyr. En scoring på hver sin side av pausen gjorde at Amazon holdt unna for Arendal, som reduserte helt på tampen.

– Det er veldig mye positivt. Vi har tre stykker som har første kamp med laget i dag (Emilie Smådal, Alyssa Grivaz og Gina Lein Kjølgård), og det er veldig fint å se at de går inn i systemet så enkelt som de gjør. Så er det noen ting vi må bli bedre på, men herregud, det skulle bare mangle når det er kamp nummer fire og tre nye spillere inn, sier Amazon-trener

Martin Ek Åsheim til Agderposte­n.

– Det begynner å se positivt ut, vi ser ut som et fotballag i dag, både i forsvar og angrep. Det bygger vi selvtillit på.

Mellomforn­øyd

Ek Åsheims kollega i Arendal, Anton Severin Kvilaas, var også greit fornøyd med mye av det han fikk se fra sine spillere.

– Det er to lag som prøver å spille ball. Det synes jeg er kult. Det er litt uryddig fra vår del. Vi er litt for dårlig i form av å lese klima og overtallss­pill. Så har de noen raske kanter og gode overganger, som er det de straffer oss på. Spill- og sjansemess­ig så tror jeg det er likt. Vi har perioder i kampen hvor vi er bedre, vi er bedre i andre enn i første og får til mer spill, sier han til Agderposte­n.

– Det er greit å få det målet på slutten, så det står litt i stil til hvordan kampen var sånn sjansemess­ig.

– Et kompliment til spillerne

Ek Åsheim er fornøyd med hvor troppen er nå i forhold til der hvor han hadde håpet og trodd de skulle vaere.

– Jeg hadde forventet at vi var litt lenger bak, nettopp fordi vi har manglet en del i treningsgr­uppa, fordi de har vaert på vei til å flytte ned hit. Det at de går inn og skjønner system og spillestil ganske fort, er et kompliment til spillerne, hvor våre spillere klarer å inkludere de nye og de nye viser at de forstår spillestil­en, sier Ek Åsheim.

Slik var kampen

Amazon styrte i åpningen, mens Arendal kom mer med utover i omgangen.

Det var likevel vertene som skulle få den første scoringen.

Ti minutter før pause sendte Emilie Smådal hjemmelage­t i føringen med et langskudd som keeper kun fikk fingrene på, men ikke kunne hindre fra å gå i mål.

Det ble også omgangens eneste mål.

Rundt halvspilt andre omgang økte Amazon ledelsen da

Lise Farstad ekspederte et Martha Omdal-innlegg i mål.

Arendal slet med å skape store muligheter, men i de siste minuttene av kampen dukket nysignerin­gen Maren Risa opp og satte ballen i mål.

 ?? FOTO: OLA BJERKEVOLL ?? ÅPNET KONTOEN: Emilie Smådal (som viser ansiktet til) scoret Amazons første mål i 2-1-seieren over Arendal Fotball.
FOTO: OLA BJERKEVOLL ÅPNET KONTOEN: Emilie Smådal (som viser ansiktet til) scoret Amazons første mål i 2-1-seieren over Arendal Fotball.
 ?? FOTO: OLA BJERKEVOLL ?? GLAD FOR MÅL: Arendal Fotball-trener Anton Severin Kvilaas mente målet Arendal fikk var fortjent.
FOTO: OLA BJERKEVOLL GLAD FOR MÅL: Arendal Fotball-trener Anton Severin Kvilaas mente målet Arendal fikk var fortjent.
 ?? FOTO: OLA BJERKEVOLL ?? FORNØYD: Martin Ek Åsheim likte det han fikk se.
FOTO: OLA BJERKEVOLL FORNØYD: Martin Ek Åsheim likte det han fikk se.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway