Agderposten

Tapte i svak forestilli­ng

Arendal Fotball brukte en omgang på å komme ordentlig i gang borte mot Ullensaker/Kisa i supercupen i fotball, og da så hjemmelage­t sitt snitt til å stikke av med seieren.

- Ola Bjerkevoll

En scoring tidlig i kampen, og en helt på tampen, begge til hjemmelage­t, var nok til å felle Arendal Fotball på Jessheim lørdag ettermidda­g.

– De første minuttene var vi gode, men så ble det fort rotete og en dårlig førsteomga­ng hvor vi får til veldig lite. Vi ligger fortjent under 0-1 til pause. Vi er heldigvis mye bedre i andre og bør score på noen fine angrep, sier Vegard Hansen.

– Jeg var skeptisk til pause og var skuffet over den førsteomga­ngen. Når vi er såpass langt inne i pre-season, så er det skuffende å se at vi er så svake i en hel omgang. I andre omgang har vi jo taket på de hele tiden.

Hansen er glad for at den dårlige prestasjon­en kom i en treningska­mp og ikke i serien.

– Heldigvis var det bare en treningska­mp og vi har fortsatt tid å jobbe med. Vi laerer hele tiden, sier han.

– Hva laerte du lørdag?

– Det er hva vi trenger, hva enkeltspil­lere kan og hva vi må sette de opp i for at de skal få til det de vil. Jeg tror også vi vet hvorfor det blir en så svak første omgang og kan gjøre noe med det. Det er nyttig at det kom nå, så vi kan gjøre litt med det, sier Hansen.

Fikk første sjanse

Arendal fikk kampens første sjanse i ruskevaere­t på Jessheim Stadion, da et frispark tvang frem en redning fra Ull/Kisas keeper etter kun to minutter.

Men det var Ull/Kisa som tok ledelsen etter 10 minutter. Arendal-forsvaret klarte ikke å klarere et innlegg, og etter en strålende skuddfinte og påfølgende skudd fra Sebastian Fjose Berg innenfor sekstenmet­eren, lå ballen i mål for hjemmelage­t.

Fem minutter senere tvang et Kisa-langskudd frem en solid redning fra Arendalkee­per Andreas Smedplass.

Ull/Kisa var i store og det hele laget som hadde mest å fare med i den første omgangen. Bortsett fra frisparket etter to minutter slet Arendal med å teste Kisas keeper nevneverdi­g.

Nysignerin­gen Rasmus Løvseth var en av de som prøvde seg, men skuddet hans etter et godt gjennomløp, like før halvtimen spilt, gikk over mål.

Bedre i andre

Arendal fikk nok en gang omgangens første sjanse da lagene kom ut fra pausen, da Aldin Basic prøvde seg fra distanse. Minuttet senere kontret Ull/Kisa på en corner, men nok en gang reddet Smedplass.

Også George Gibson fikk en god mulighet tidlig i andre omgang, men fikk ikke

KAMPFAKTA

Fotball: Treningska­mp menn: Ullensaker/Kisa Arendal Fotball 2-0 (1-0) Mål:

1–0 Sebastian Fjose Berg 2–0 Sean Nilsen-Modebe. Arendals lag: Andreas Smedplass - Daniel Hultqvist, Stian Andersen, Eirik Lereng – Albert Makiadi, Aldin Basic, John Phillipe Koko, Eivind Helgesen Sander Lille-Løvø, George Gibson, Rasmus Løvseth.

Innbyttere: Mathias Skjaevesta­d, Thomas Liene Ness, Mikael Haga, Mikal Kvinge, Peder Nersveen, Vegard Bergan, Redon Pllana, Drilon Ibishi. stokket beinene til et skikkelig skudd.

Arendal tok mer og mer over banespille­t, men slet med å skape store sjanser etter de første ti minuttene.

Farlige kontringer

Ti minutter før hvilen fikk Ull/Kisa en stor sjanse på en kontring, men skuddet gikk til side for mål.

Til tross for dominant banespill i andre omgang klarte ikke Arendal å finne veien til mål.

Helt på tampen kontret Ull/Kisa inn en dobling av ledelsen da Arendal jaktet utlikning. Et skudd traff Smedplass, som glapp ballen rett til en Kisa-spiller, som enkelt satte ballen i mål.

?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? MISFORNØYD: Vegard Hansen var ikke fornøyd med det Arendal leverte i første omgang.