Agderposten

Innrømmet alt, nå anker «Lurelegen» dommen

Kort tid etter hun ble forkynt dommen, bestemte Frolands-kvinnen, bedre kjent som «Lurelegen», å anke dommen.

- Marianne Stene marianne.stene@agderposte­n.no

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette i media nå, sier kvinnen da Agderposte­n ringer henne.

Hennes advokat Kristoffer Wibe Koch bekrefter imidlertid anken overfor Agderposte­n.

– Hun er uenig i straffeutm­ålingen, sier han i en kjapp kommentar.

Svindeldøm­t tre ganger

I februar sto kvinnen, bedre kjent som «Lurelegen», tiltalt blant annet for å ha svindlet totalt 12 personer for over 300.000 kroner.

– Jeg har et behov for raske penger, forklarte hun fra vitnebokse­n.

Frolands-kvinnen innrømmet ugjerninge­ne, og erklaerte overfor dommeren at hun var skyldig. Hun mente imidlertid at hun heller trengte psykolog fremfor fengselsst­raff fordi hun tydeligvis har et problem.

– Hun setter sine egne behov foran andres, det ser man også av tidligere dommer, uttalte aktor Unni Guldberg under rettsbehan­dlingen, og påpekte at kvinnen tidligere har tre svindeldom­mer bak seg.

Hun la ned påstand om fengsel i 10 måneder, samt en bot på 10.000 kroner.

Dømt til fengsel

Da dommen kom noen uker senere, ble kvinnen dømt til fengsel i syv måneder, i tillegg til at hun må betale tilbake de fornaermed­e til sammen 352.485 kroner innen to uker.

Kvinnen er altså uenig i straffen hun er ilagt og har nå anket dommen.

«Lurelegen»

Tilnavnet «lurelegen» fikk kvinnen for en del år tilbake da hun i 2017 ble tiltalt, og senere dømt, for grovt bedrageri for å blant annet ha lurt en MS-syk kvinne til å gi fra seg 140.000 kroner under påskudd av at hun skulle utføre en behandling på henne i USA.

Den gang måtte hun sone 2,5 år i fengsel og betale ut erstatning­skrav på over 2,5 millioner kroner.

 ?? FOTO: ARKIV ?? IKKE ENIG: Frolands-kvinnen som i media går under tilnavnet «Lurelegen» erkjente straffesky­ld da hun sto tiltalt i Agder tingrett i februar. Men hun er ikke enig i straffen hun fikk.
FOTO: ARKIV IKKE ENIG: Frolands-kvinnen som i media går under tilnavnet «Lurelegen» erkjente straffesky­ld da hun sto tiltalt i Agder tingrett i februar. Men hun er ikke enig i straffen hun fikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway