Agderposten

Har startet innsamling­saksjon etter lekeplassu­lykke

Det er opprettet en innsamling­saksjon for å kunne dekke advokatutg­ifter etter lekeplassu­lykken i Åmli i fjor sommer.

- Espen Sanden Johannesen espen.johannesen @agderposte­n.no

Den alvorlige ulykken skjedde i juli i fjor da ei fem år gammel jente fikk et basketball­stativ over seg under lek ved Dølemo oppvekstse­nter i Åmli.

Agderposte­n snakket nylig med jentas foreldre om hvordan de opplevde den dramatiske hendelsen.

De kjemper nå for en oppreisnin­g fra forsikring­sselskapet til Åmli kommune.

Men kampen koster mye, og derfor er det nå opprettet en innsamling på spleis.no for å kunne dekke utgiftene rundt søksmålet etter lekeplassu­lykken i fjor.

Forsikring­sselskapet mener på sin side at det er for tidlig å ta stilling til ansvaret.

Det var Tvedestran­dsposten som først omtalte innsamling­saksjonen.

Mål på en halv million

I følge beskrivels­en i den nylig opprettede spleisen, skal pengene som samles inn gå til å dekke advokatutg­ifter og andre utgifter i forbindels­e med rettsaken.

– Dersom de vinner og blir tilkjent saksomkost­ninger vil pengene gå til denne fantastisk­e jenta som har fått livet sitt endret for alltid, skriver Bryndis Marita Lysø, som står bak innsamling­saksjonen.

Det er satt et mål på 500.000 kroner i innsamling­saksjonen. Spleisen ble opprettet for få dager siden, og har til nå fått inn over 16.000 kroner.

Videre skriver hun at et eventuelt overskudd vil gå til å skape gode minner denne sommeren.

– Veldig takknemlig­e

Mor til den fem år gamle jenta, Gunn-Terese Baas, forteller til Agderposte­n at de setter stor pris på all støtten de har fått så langt.

– Vi er veldig takknemlig­e for all støtten vi har fått av alle rundt oss. Det er utrolig fint å se alle som ønsker å bidra.

Situasjone­n som familien befinner seg i er likevel uønsket.

– Vi håpte de skulle ta til fornuften, men det har de ikke gjort. Derfor blir det rettssak, og det koster. Det er ikke penger som vi har liggende rundt, forteller Baas.

Både foreldrene og deres advokat håper nå at selskapet vil ta på seg ansvaret for hendelsen, slik at de snart kan si seg ferdig med saken.

 ?? FOTO: OLAV SVALAND ?? BRAKK: Denne stolpen på Dølemo oppvekstse­nter brakk i fjor sommer og veltet over en fem år gammel jente.
FOTO: OLAV SVALAND BRAKK: Denne stolpen på Dølemo oppvekstse­nter brakk i fjor sommer og veltet over en fem år gammel jente.
 ?? FOTO: OLAV SVALAND ?? RÅTTEN: Stativet var montert i en trestokk som falt over jenta under lek.
FOTO: OLAV SVALAND RÅTTEN: Stativet var montert i en trestokk som falt over jenta under lek.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway