Agderposten

– Rogalendin­gene er viktig kundegrupp­e

Rogalendin­gene er fortsatt en minoritet i sørlandske alpinanleg­g, men de blir stadig flere. – De står mye i bakken og bruker hele tilbudet på høyfjellet.

- Richard Nodeland, Faedreland­svennen redaksjone­n@agderposte­n.no

– Rogalendin­genes vinterferi­euke har vaert bra for oss. Godt besøkt, med bedre vaer enn meldt, sier Ann-Torill Briksdal, konsernsje­f i Hovden Alpin Resort, til Faedreland­svennen.

Totalt har alpinsente­ret øverst i Setesdal hatt 35.000 gjester de siste tre vinterferi­eukene. På hverdagene (mandag-fredag) har den fordelt seg slik:

• Uke 7 (Danmark): 5.000

• Uke 8 (Sørlandet): 9.000

• Uke 9 (Rogaland): 9.000 – Resten av besøket er helgebesøk og en miks fra alle steder, da hyttefolk er oppe i helgene utenom ferien, forklarer Briksdal.

– Altså like mange rogalendin­ger som sørlending­er?

– Det er nok flere folk på leide hytter og leilighete­r fra det private markedet i Rogalands-uka. Og de er her kanskje bare én gang på vinteren, og dermed mer på ski enn hyttefolke­t, funderer Briksdal.

– Hvor viktig er rogalendin­gene som kundegrupp­e?

– Vi har godt besøk fra Rogaland, både hyttegjest­er og tilreisend­e, og de er absolutt en viktig kundegrupp­e. De står mye i bakken og bruker hele tilbudet på høyfjellet, svarer Briksdal, som legger til at bedre veiforbind­elser har gitt økende trafikk fra både øst og vest.

– Mange skoleklass­er

Noen mil lenger sør i dalen kan Merete Austad, daglig leder for Brokke AS, fortelle om «godt trøkk hele uka». 20 prosent vekst fra samme uke i fjor.

– Vi har hatt veldig mange skoleklass­er på besøk, både dagstur og flerdagstu­r, fra blant annet KKG, Bygland og Valle.

Rogalendin­gene utgjør heller ikke på Brokke noen majoritet. Austad anslår at 20 prosent av gjestene i uka som har vaert var rogalendin­ger.

– Så er det fort enda flere av dem sommertid når veien over Suleskar er åpen, forteller hun.

– Dårlig vaer - godt besøk

I Åseral er Lasse Liestøl, daglig leder for Bortelid Skisenter, også i godt humør. Tross dårlig vaer.

– Det har vaert ei god uke, selv om vaeret ikke har vaert 100 prosent. Mandag var fin, tirsdag ok, og så har det vaert ruskete deretter. Heldigvis trosser folk vaer og vind i større grad enn før, forteller han.

Liestøl innrømmer glatt at sørlending­ens vinterferi­euke er langt bedre besøkt enn rogalendin­genes.

– Men det har likevel vaert mer enn nok lønnsomt å holde åpent den siste uka. Omsetninge­n vår så langt i år ligger foran fjorårets på samme tid, og fjorårsses­ongen var vår beste noensinne.

– Hvor stor andel utgjør rogalendin­gene av totalen?

– Jeg vil anslå rundt 20 prosent. Så har jeg inntrykk av at utleiemark­edet har vaert bra i år med mange førstegang­sreisende vestfra.

 ?? ?? Rogalendin­gene fikk en nydelig start på vinterferi­euka. Her fra Hovden alpinsente­r mandag ettermidda­g.
Rogalendin­gene fikk en nydelig start på vinterferi­euka. Her fra Hovden alpinsente­r mandag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway