Agderposten

En for oss

-

Det var nemlig mange rogalendin­ger som spurte hvor doene var, humrer Liestøl.

– Flere rogalendin­ger

Hos konkurrent­en rett over fjellet, Ljosland skisenter, har vaeret dratt noe ned siste uka.

– Det har vaert mye dårlig vaer, så rogalandsu­ka blir noe dårligere i år enn den var i fjor. Regn, to pluss og sludd er ikke det som drar flest folk i bakken. Det har nok vaert minst like mange folk her som i fjor, men flere som har kjøpt tretimersk­ort i stedet for dagskort, sier Gunvor Ljosland, daglig leder for skisentere­t med samme navn.

Hvor mange rogalendin­ger som besøker alpinsente­ret tør hun ikke anslå.

– Men de blir flere og flere for hvert år som går. Og til oss sier de at de velger Åseral for å slippe de store folkemengd­ene i Sirdal. Like gøy er det at danskene også strømmer til bygda. Vi hadde 60 prosent økning på danskenes vinterferi­e i uke 7, sier Ljosland.

– Har oppdaget Åseral

Lengst sør i Åseral, naermere bestemt Eikerapen, er det også en fornøyd pressekont­akt som tar telefonen.

– Siste uka har egentlig vaert veldig bra. Vi hadde to dager med «mannsjitva­er», ellers ei kjempefin uke med mye folk og skolebesøk fra Lister-regionen. Mye aktivitete­r har det også vaert. Blant annet treskifest­ivalen i går, der folk møter opp i gamle skiklaer og treski, forteller Rolf M. Nygård.

– Hvor mye av besøket står rogalendin­gene for?

– Sist uke vil jeg anslå halvparten. Og generelt rundt 20 prosent. Det økte på for en ti års tid siden, og siden har rogalendin­gene beveget seg østover. Det er ikke lenger overrasken­de om rogalendin­ger kjøper hytte her. Det virker som de har oppdaget Åseral som vinterdest­inasjon, svarer Nygård.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ??
FOTO: JACOB J. BUCHARD
 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? 9.000 gjester besøkte alpinsente­ret i midtuka under rogalendin­genes vinterferi­e.
FOTO: JACOB J. BUCHARD 9.000 gjester besøkte alpinsente­ret i midtuka under rogalendin­genes vinterferi­e.
 ?? FOTO: ANDERS HOLTET ?? Konsernsje­f Ann-Torill Briksdal ved Hovden alpinsente­r er godt fornøyd med årets tre vinterferi­euker.
FOTO: ANDERS HOLTET Konsernsje­f Ann-Torill Briksdal ved Hovden alpinsente­r er godt fornøyd med årets tre vinterferi­euker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway