Agderposten

Kommunen kjøper aksjer i Morrow, og idrettslag­et vårt subsidiere­r kommunen

Det er helt utrolig at Arendal kommune kjøper en risikofylt aksjepost til 10 millioner i Morrow via Arendal Naeringsse­lskap AS. Når man i tillegg leser at ingen vil påta seg ansvaret, blir dette enda verre

- Nedenes, Arendal Bjørn M. Botterli

Dette er kommer fra offentlige midler, som egentlig misbrukes og går til feil formål.

Alle som handler med aksjer, vet at det er forbundet med stor risiko og anbefaling­ene er gjerne at man bør ha råd til å tape et eventuelt aksjekjøp. Arendal kommune har ikke råd og skal heller ikke drive med kjøp og salg av aksjer. For tiden sier kommunen nei til flere nødvendige investerin­ger, men sier altså ja til en svaert usikker aksjepost i selskapet Morrow. Det skal satses for omstilling i Norge til såkalt grønnere virksomhet­er som er forbundet med svaert høy risiko. Slike investerin­ger har et langsiktig perspektiv, som krever stor og risikovill­ig kapital.

En kommune skal bruke skattebeta­lernes midler til primaere behov. Det at man tar 10 millioner kroner til risikofylt aksjekjøp og etterpå får et papirtap på nesten 10 millioner vil helt klart gå ut over mange andre ting i kommunen.

Jeg bruker en del av fritiden min på idrettsarb­eid, og klubben jeg tilhører driver egne anlegg. Det ene anlegget ligger ved en skole og blir som del av skolens uteområde. Anlegget blir flittig benyttet på dag og kveldstid. Det har vaert en hyggelig og markant økning i bruken, både av skolen, idrettslag­et og fungerer også som et naeranlegg. Dette har stor helsemessi­g gevinst for Arendal kommune.

Idrettslag­et har leieavtale med skolen og kommunen, men med den markante økningen av bruken fører dette til at idrettslag­et ikke får nok betalt av kommunen for den betydelige merslitasj­en og bruken. Dette har politikern­e og administra­sjonen forstått i Grimstad, og støtter de lagene det gjelder med 100 % kompensasj­on.

Reelt sett subsidiere­r idrettslag­et bruken, og dette har idrettslag­et tatt opp med Arendal kommune i flere møter. Vi har blitt møtt med stor forståelse og at saken blir vurdert på en positiv måte. Men det skjer ingenting. Nå har denne vurderinge­n snart tatt to år, og ingen vesentlig økning i leiesatsen har ennå funnet sted, så idrettslag­et fortsetter med å subsidiere skolens bruk. Dette kan ikke fortsette.

Tenk hvor mange gode ideelle formål som kunne få dekket sine aktivitete­r på en skikkelig god måte med 10 millioner kroner.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? – Reelt sett subsidiere­r idrettslag­et skolens bruk av idrettslag­ets anlegg, skriver Bjørn M. Botterli.
FOTO: PRIVAT – Reelt sett subsidiere­r idrettslag­et skolens bruk av idrettslag­ets anlegg, skriver Bjørn M. Botterli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway