Agderposten

«Min sønn på 10 år sier ofte om kvelden at han har vondt i magen, og vil vaere hjemme»

Endelig! Det er så flott å se at politikern­e ser at de kommunale skolene er ikke bra for barna våre.

- Rita Rebecca Fredriksen Sundby, Helseparti­et i Arendal.

Samtidig blir jeg veldig lei meg, som forelder og politiker.

Hvordan kan en kommune ha så høye tall på mobbing? Hvorfor blir ikke dette gjort noe med? Jeg er sikker på at når mobbetalle­ne er så høye, da har foreldre garantert sagt ifra. Jeg selv som foreldre opplever dette på nervene. Min sønn på 10 år sier stort sett om kvelden at han har vondt i magen, og vil vaere hjemme. Jeg har tatt han med til lege, tatt mange prøver, men alt er fint, hva kan dette vaere? Med min helsefagli­g bakgrunn, skal alt sjekkes, men alt fint. Så når jeg da finner frem min videreutda­nning innen psykisk helse og rus, ser jeg jo helt klart symptom bilde. Det viser seg å vaere symptomer på angst og redsel for å gå på skolen! Det er ingen god følelse som foreldre å ha, sende barnet av gårde når det er slik.

Jeg måtte kontakte statsforva­lter for hjelp med skolen, er det riktig? Er det slik Arendal kommune ønsker at skolene skal vaere?

Nå tar jeg på meg politiker hatten, men hvis vi ønsker flere ut i arbeid, mindre uføre, mindre sykmelding­er, er ikke et mobbeombud på sin plass? Skolene må ha mer ressurser for å trygge barns laering og sikkerhet. Mobbing er i form av alle grad, nonverbal og verbal, fysisk og psykisk, dette er en veldig dårlig trend på skolene. Vi politikere har ikke bare ansvar for de eldre, men også de som skal bygge kommunen videre!

Må jeg minne på at det er en lov som skal sikre barn trygg, og sikker laering?

Arendal kommune jobber for tidlig innsats, men mobbeombud­et ble lagt ned, fordi dem ikke hadde noen saker, hva med og innføre dette igjen?

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Rita Rebecca Fredriksen Sundby
FOTO: PRIVAT Rita Rebecca Fredriksen Sundby

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway