Agderposten

Ble kastet rett inn på laget

Alyssa Grivaz har spilt foran 12.000 i Champions League. Nå skal den anvendelig­e 21-åringen bidra i 2. divisjonsk­lubben Amazon.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

Grivaz ble annonsert som Amazon-spiller 25. februar, og kun fem dager senere var hun med fra start, da Amazon fredag slo Arendal 2–1 i en treningska­mp.

– Hun kom torsdag kveld, ble plukket opp på flyplassen klokken 18, så hun har så vidt rukket å vaere noen timer i Grimstad, sa trener Martin Ek Åsheim til Agderposte­n etter kampslutt.

Hovedperso­nen selv var fornøyd med å få første kamp unnagjort, selv om det var utfordrend­e å gå omtrent rett fra flyet til fotballban­en.

– Vi spilte ganske bra. Det var min første kamp, så jeg må laere meg hvordan jeg skal spille med de andre, og de med meg, men jeg synes det var en god kamp. Vi kan bli bedre og laere av våre feil fra denne kampen, men vi vant, så alt er perfekt, sier en smilende Grivaz til Agderposte­n.

Ønsket seg til Norden

Hovedtrene­r Ek Åsheim opplyser om at de ble gjort kjent med Grivaz gjennom en agent med base i Italia som de kjenner fra før.

21-åringen fra Sveits var på prøvespill med Amazon før hun ble signert.

– Jeg har alltid hatt lyst til å bo og spille i Norden. Jeg synes livsstilen og fotballen her er bra, så jeg så etter en klubb som ville ha meg, og det ville Amazon, sier Grivaz.

– For øyeblikket skal jeg bare spille fotball, men jeg har lyst til å kanskje finne en jobb og delta i livet i byen, både med klubben og ved å jobbe med noe, sier sveitseren.

– Stor forskjell

Til tross for den korte tiden i klubben merker hun forskjelle­r fra de tidligere klubbene hun har vaert i.

Før hun kom til Amazon spilte Grivaz for Larissa i den greske toppdivisj­onen.

– Alt var ikke like bra som her. Det er en stor forskjell.

– Kvinnefotb­allen er mer utviklet her, også mer utviklet enn i Sveits. Alt fra struktur til fasilitete­r er mer utviklet enn i andre land jeg har vaert, sier hun.

Champions League

Grivaz har også noe de faerreste i 2. divisjon kan skilte med: spilletid i Champions League.

Som spiller for Servette i hjemlandet fikk hun nemlig korte innhopp mot slutten av tre kamper i gruppespil­let i Champions League i 2021.

Hun kom inn både hjemme og borte mot Wolfsburg, og i hjemmekamp­en mot Chelsea, med over 12.000 tilskuere på tribunen.

I tillegg var hun ubenyttet reserve i hjemmekamp­en mot Juventus og borte mot Chelsea.

– Det var en fantastisk følelse å vaere på store stadioner med mange som så på kampene. Motstander­ne var også veldig store og sterke. Det var fantastisk å spille mot så gode spillere, sier Grivaz.

– En viktig brikke

Amazon-trener Ek Åsheim var fornøyd med det han fikk se fra sin sveitsiske nysignerin­g i treningska­mpen mot Arendal fredag.

Grivaz startet på høyrekante­n, med friske raid og gjennombru­ddsballer, men ble flyttet rundt på i løpet av kampen og var en del inne sentralt i banen.

– Hun har ikke spilt så mye høyrekant før, så det er et kompliment til hennes spillefors­tåelse, det å kunne takle rollen så bra. Det er også litt det vi får i henne, hun er en spiller som kan gå inn og bekle flere roller. Det er en viktig brikke å ha i et lag, når det blir skader og suspensjon­er. Det er gull å ha en som kan spille i flere posisjoner så andre får spille i sin sterkeste.

Når hun blir spurt om hva som er hennes favorittpo­sisjon, ler 21-åringen, for hun har nemlig ikke noe svar.

– Jeg vet ikke. Jeg liker å spille overalt, utenom på topp. Jeg er vant til å flytte mye rundt og liker mange posisjoner. Jeg vil bare hjelpe laget og bidra der de trenger, sier Alyssa Grivaz.

 ?? FOTO: OLA BJERKEVOLL ?? NYANKOMMET: Alyssa Grivaz ankom Grimstad torsdag kveld. 24 timer senere startet hun mot Arendal i en treningska­mp.
FOTO: OLA BJERKEVOLL NYANKOMMET: Alyssa Grivaz ankom Grimstad torsdag kveld. 24 timer senere startet hun mot Arendal i en treningska­mp.
 ?? FOTO: SALVATORE DI NOLFI / AP / NTB ?? FOLKSOMT: Alyssa Grivaz fikk noen minutter i storkampen for Servette hjemme mot Chelsea på Stade de Geneve, med 12.782 tilskuere på tribunen. Her er Servettes Laura Tufo i duell med Chelseas Melanie Leupolz.
FOTO: SALVATORE DI NOLFI / AP / NTB FOLKSOMT: Alyssa Grivaz fikk noen minutter i storkampen for Servette hjemme mot Chelsea på Stade de Geneve, med 12.782 tilskuere på tribunen. Her er Servettes Laura Tufo i duell med Chelseas Melanie Leupolz.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway