Agderposten

Bokhandel begjaert konkurs

Tvedestran­d bokhandel, drevet av ekteparet Solveig og Jarmo Røvik, har ikke betalt skatt. Nå er selskapet meldt konkurs av skatteetat­en.

- Marianne Stene marianne.stene@agderposte­n.no

– Fremtiden er usikker, slår styreleder i Tvedestran­d bokhandel, Solveig Røvik, fast.

Sammen med ektemannen Jarmo driver hun både Bokhuset forlag AS og Tvedestran­d bokhandel AS sammen. Det er altså sistnevnte som denne uken ble slått konkurs etter at skatteetat­en ikke har fått pengene sine.

– Det har vaert forferdeli­g stille i vinter, og veldig lite omsetning, uttalte Røvik til Tvedestran­dsposten for en ukes tid siden.

Da øynet hun fortsatt håp om at de skulle klare å redde stumpene. Men onsdag denne uken ble bokhandele­n formelt satt under konkursbeh­andling.

– Det var varetellin­g her på fredag, vi får ha lokalene oppe. I løpet av neste uke vil vi få mer avklaring, sier Røvik til Agderposte­n da vi var innom i helgen.

Ifølge kjennelsen fra Agder tingrett og Skatteetat­ens Skatteinnk­reving, foreligger det et krav på 297.373 kroner. Videre står det i kjennelsen at styreleder erkjenner kravet, og forklarer at de har hatt en avtale med Skatteetat­en om nedbetalin­g - men at de ikke har klart å gjennomfør­e avtalen som forutsatt.

Ifølge regnskapet for 2022, som er det sist innleverte regnskapet, hadde bokhandele­n en økning i utgifter og en nedgang i inntekter fra 2021 til 2022. I 2021 var driftsresu­ltatet på 146.000 kroner, mens det i 2022 endte på – 96.000 kroner.

Hvordan tallene for 2023 ble, vites ikke, men ifølge Røvik selv har det altså vaert stille.

Hun presiserer at konkursen kun gjelder for Tvedestran­d bokhandel AS, ikke for Bokhuset forlag AS, som ekteparet også driver i samme lokalene.

– Antikvaria­tet og forlaget består. Det er fremtiden til bokhandele­n som er usikker, sier hun.

Ifølge regnskapst­allene for 2022 endte Bokhuset forslag AS med et driftsunde­rskudd på – 55.000 kroner.

Røvik var den første lederen av «Bokbyen ved Skagerrak» da konseptet ble lansert i 2003.

Det var også hun som sto i front da bokbyens tre selskaper; Stiftelsen Bokbyen, Bokbyen Drift og Bokbyen forlag samtlige gikk konkurs i løpet av 2019 og 2020.

Nå står altså nok en konkursbeh­andling for tur. Bobestyrer er Thomas Nordgård og første skiftesaml­ing skal skje 12. april i Agder tingrett.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? KRØKKETE: Styreleder i Tvedestran­d bokhandel, Solveig Røvik, forteller at både hun og mannens forslag, antikvaria­t og bokhandel drives fra samme lokaler i Tvedestran­d sentrum. At det er bare bokhandele­n som er konkurs, men det andre holdes åpent, syns hun er litt tungvint: – Det er litt krøkkete å forklare til barna hva som ikke kan selges og hvorfor, når de står der og har lyst på noe, sier hun til Agderposte­n.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N KRØKKETE: Styreleder i Tvedestran­d bokhandel, Solveig Røvik, forteller at både hun og mannens forslag, antikvaria­t og bokhandel drives fra samme lokaler i Tvedestran­d sentrum. At det er bare bokhandele­n som er konkurs, men det andre holdes åpent, syns hun er litt tungvint: – Det er litt krøkkete å forklare til barna hva som ikke kan selges og hvorfor, når de står der og har lyst på noe, sier hun til Agderposte­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway