Agderposten

La Flosta bli en del av Tvedestran­d

Bystyret i Arendal har vedtatt å innføre boplikt i deler av kommunen – bl.a. i Flosta skolekrets. I Agderposte­n 28. februar skriver Asbjørn Karl Olsen at «Vi er mer enn en «lekegrind» for solhungrig­e feriegjest­er».

- Narestø Karl Olav Wroldsen

Bakgrunnen er en fornemmels­e han deler med mange i Flosta – at Arendals-politikern­es mentale horisont befinner seg ved Saltrød/Eydehavn til tross for at det geografisk er omtrent midt i kommunen. Bakenfor eksisterer tilsynelat­ende intet.

At man her finner et område som strekker seg helt øst til Buene/Hanto og et godt stykke inn i Tvedestran­dsfjorden, synes ikke å vaere helt fremme i pannen hos flertallet av dem som sitter i bystyret. Før valget i høst overvar jeg et folkemøte på Flosta skole og opplevde der ledende politikere totalt uten visjoner for vår del av kommunen. Behovet for å utvikle nye boområder, forlenge kollektiva­ksen og legge til rette for utvikling ble møtt med rungende taushet, noen forsøk på morsomhete­r og ellers med tomme besvergels­er. Å legge ut områder for boligbyggi­ng ble fendret av med nødvendigh­eten av å ta vare på naturen.

Det eneste konkrete fra noen av representa­ntene var å innføre boplikt. Nå er det vedtatt av bystyret, og det beste man kan si er at det kan gi et inntrykk av handlekraf­t i en ellers kraftløs og visjonsløs politikk. Partiene bak vedtaket synes å tro at dette alene vil snu strømmen og gi «lys i vinduene» på helårsbasi­s. Ingen erfaring bekrefter en slik effekt. Til det kreves helt andre tiltak, men de finner man ikke i programmen­e som bopliktpar­tiene gikk til valgt på i høst, – iallfall ikke for Flosta, der det tilsynelat­ende ikke skal skje noe.

I sitt innlegg skriver Asbjørn Karl Olsen at «. vi blir stort sett behandlet som et område som skal ta imot store hyttefelt. Vi er mer enn det og ønsker å inkluderes i utviklinge­n i Arendal». Det er jeg enig i. Om ikke bopliktved­taket følges opp med politikk som skaper bolyst og bo-muligheter for unge mennesker, vil Flosta etter hvert ende opp som Arendals utmark. Muligens er det et mål? Da kan det kanskje vaere en tanke å la Flosta heller bli del av Tvedestran­d kommune. Der har de etter hvert innsett at boplikten ikke fungerer, og vurderer å gjøre noe med det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway