Agderposten

Fjordbrøl får Lothepus med på festivalla­get

Festivalsj­efen fra Sørlandet styrker laget og får TV-profilen Lothepus med på arrangørsi­den av den populaere festivalen Fjordbrøl 7.-8. juni.

- Espen Sanden Johannesen espen.johannesen@agderposte­n. no

– I år har vi faktisk fått med Lothepus på laget. Vi har allerede én festival sammen, og det kan nå virke som at han har fått mersmak på det vi driver med, forteller arrangør av Fjordbrøl, Pabben Botn, til Agderposte­n.

Etter to lange år uten festival kunne arrangør Pabben Botn i uken som var, omsider åpne billettsal­get til musikkfest­ivalen Fjordbrøl på Herefoss i Birkenes.

Hit inviterer Botn og resten av arrangøren­e både kjente og ukjente til to dagers festival i starten av juni.

Det er dog ikke første gang de to jobber sammen.

Botn er daglig leder i eventbyråe­t Sabla Moro, som i lag med TV-personligh­eten Lothepus, allerede har arrangert festivalen Sus og Dus i Odda i flere år på rad.

Botn mener det blir et positivt tilskudd å få med en profil som Lothepus, eller Leif Einar Lothe, på laget.

– Det er veldig fint å få med Lothepus på arrangørsi­den her. Han har et enormt nettverk som kommer veldig godt med, forteller han.

Høye forventnin­ger

– Nå er vi litt spent på hvordan det vil gå med billettsal­get. Vi tror at vi vil få over 2.000 personer på besøk per dag. Det er ganske mye når du tenker på at det er Herefoss med 500 innbyggere det er snakk om.

På jordene rundt festivalom­rådet blir det lagt til rette for camp for de tilreisend­e. Her blir det plass til rundt 500 stykker.

I år åpner arrangøren­e og opp for et VIP-området på jordet i Birkenes.

– Her blir det ekstra scene og litt ekstra opplegg for de som ønsker det. Trenger ikke å vaere «fiffete», men om det skulle bli dårlig vaer, kan det vaere fint med eget bord og tak, forteller Botn.

Treffer bredt

Festivalen har ifølge Boten som mål å treffe bredt. Det er noe av grunnen til at festivalde­ltakerne kommer tilbake, tror han.

– Vi har en veldig bred fanskare hos oss. Både i typer og alder, så det betyr vel at artistene vi booker treffer mange. Det er også målet.

– Ved forrige fjordbrøl kom det masse folk fra Vestlandet faktisk. Med Lothepus på laget blir det nok heller ikke faerre i år, forteller Botn lattermild­t.

Disse artistene/bandene kommer på Fjordbrøl 7.- 8. juni.

• Gunslinger­s

• 3 Busserulls

• Sofie Svensson & Dom Där

• Bjørn Hellfuck

• Trang Fødsel

• Keiino

• Lothepus

• Ole Hartz & Kameratene

• Sputnik (Arrangøren har ikke offentligg­jort alle artistene).

Måtte avlyse

Siden 2016 har Botn og Sabla Moro hatt som mål å arrangere festivalen annethvert år, men ble i 2023 nødt til å avlyse av forskjelli­ge årsaker.

Dette har gitt arrangøren­e litt ekstra tid til å forberede seg.

– Sist vi arrangerte kom det «bare» 1.000 mennesker per dag, noe som i utgangspun­ktet er mye mennesker på et sted som Herefoss. Dette ga oss en liten pekepinn på hvor vi kunne forbedre oss til neste gang.

Han trekker fram logistikk som en av utfordring­ene de tidligere har møtt på når så mange mennesker inntar bygda.

– Vi har laert av de tidligere årene, og har kontroll, forsikrer Botn.

 ?? FOTO: JOHNNY AASEN ?? FORVENTER MYE FOLK: Arrangøren forventer over 2.000 festivalde­ltakere til sommeren.
FOTO: JOHNNY AASEN FORVENTER MYE FOLK: Arrangøren forventer over 2.000 festivalde­ltakere til sommeren.
 ?? ?? MERSMAK: Leif Einar Lothe, mer kjent som Lothepus, blir med som festivalar­rangør under Fjordbrøl. Foto: Vidar Ruud, NTB
MERSMAK: Leif Einar Lothe, mer kjent som Lothepus, blir med som festivalar­rangør under Fjordbrøl. Foto: Vidar Ruud, NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway