Agderposten

Mann i 30-årene tiltalt for syv forskjelli­ge lovbrudd

Mannen stjal postbil, kolliderte i biler, og prøvde å stikke fra politiet. Nå er mannen tiltalt for biltyverie­t og en rekke andre straffbare handlinger.

- Espen Sanden Johannesen espen.johannesen @agderposte­n.no

Agderposte­n skrev i oktober i fjor om den dramatiske hendelsen da en mann i 30-årene stjal en postbil og flyktet fra politiet i Arendal sentrum.

Mannen skal ha brutt seg inn i en postbil som sto parkert i et parkerings­hus, og deretter kjørt rett igjennom porten til parkerings­huset på vei ut. På veien skal han ha kollidert i en parkert stasjonsvo­gn, og kjørt inn i flere skilt før han forsøkte å stikke fra politiet.

Politijakt­en endte på Agderposte­ns egen parkerings­plass der mannen ble pågrepet av politiet etter en kort kjøretur igjennom sentrumsga­tene i Arendal.

Mannen skal, ifølge tiltalen, ikke ha hatt gyldig førerkort, samt å ha vaert i påvirket tilstand med 1,2 i promille da han ble pågrepet. Begge feller seg inn under listen av tiltalepun­kter mot mannen i 30-årene.

Kan også ha tatt gitar

I tillegg til postbil-hendelsen, omtalte Agderposte­n en av Arendals-mannens andre ugjerninge­r.

En drøy måned etter at mannen stakk av med postbilen, skal han ha stjålet en gitar utenfor en barnehage i Arendal.

Det førte til et stort engasjemen­t rundt den verdifulle gitaren, som ble flittig delt på sosiale medier.

Heldigvis for eieren dukket gitaren opp på en byggeplass i området senere den samme dagen.

Flere tyverier

Videre på tiltalelis­ten kommer det fram flere tilfeller av tyveri og innbrudd.

Mannen skal blant annet ha tatt seg inn i lokalene til et lokalt elektrofir­ma på ulovlig vis.

Her skal han ha tatt kontroll over en liftmaskin som han kjørte inn i et gjerde slik at det ble ødelagt. Han skal deretter ha revet med seg diverse kabler, samt en tremast som han slepte etter seg og dermed ødela.

Hendelsen skjedde en natt i fjor høst.

Ved et annet tilfelle skal han ha stjålet en personbil fra en parkerings­plass utenfor et treningsse­nter i Arendal, for så å ta bilen på en kort kjøretur. Han skal senere ha satt bilen fra seg.

Mannen er i tillegg tiltalt for sju forskjelli­ge tilfeller av mindre butikktyve­rier.

 ?? FOTO: GRETE HELGEBØ ?? TILTALT: Mannen som stakk av med en postbil (bak i rødt) i fjor er nå tiltalt for forholdet. Her undersøker politiet bilen på parkerings­plassen på toppen av biblioteke­t i Arendal.
FOTO: GRETE HELGEBØ TILTALT: Mannen som stakk av med en postbil (bak i rødt) i fjor er nå tiltalt for forholdet. Her undersøker politiet bilen på parkerings­plassen på toppen av biblioteke­t i Arendal.
 ?? FOTO: GRETE HELGEBØ ?? GIKK IGJENNOM POST: Den tiltalte skal ha gått igjennom all posten før han prøvde å komme seg vekk fra politiet.
FOTO: GRETE HELGEBØ GIKK IGJENNOM POST: Den tiltalte skal ha gått igjennom all posten før han prøvde å komme seg vekk fra politiet.
 ?? FOTO: ESPEN SANDEN ?? ØDELEGGELS­ER: Mannen er og tiltalt for skadene på parkerings­huset i Arendal.
FOTO: ESPEN SANDEN ØDELEGGELS­ER: Mannen er og tiltalt for skadene på parkerings­huset i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway