Agderposten

Tester ny trend: – Dette er ikke for alle

En ny trend går viralt på den sosiale plattforme­n TikTok. For brokkoli kan vaere svaret om du ønsker deg falske fregner.

- Tone Lensebakke­n, forbrukerj­ournalist forbruker@pmsor.no

Skal vi tro TikTok.

Makeuparti­st og brynstylis­t Nastassia Lokutijevs­kaja har mer enn ti års erfaring fra skjønnhets­bransjen. Hun har også fått med seg trenden.

– Ja, jeg har sett videoene. Men, jeg har aldri prøvd å få fregner ved å bruke brokkoli før, smiler hun.

Tester ut

Nastassia er villig til å teste trenden og pakker ut grønnsaken vi har med.

– Dette er ikke for alle. De som prøver denne trenden må vaere glad i – og føle seg vel med seg selv. Dette er et eksperimen­t, sier hun ivrig.

Hun henter frem foundation i en mørk farge, matt og varm. Brokkolien dyppes og hun trykker den lett på håndbaken for å få av overflødig krem.

– Så må man tappe lett på huden, så det blir en naturlig look. Det er viktig at man har litt sminke på seg fra før, at du har «preppa» huden, sier hun.

– Gjerne med en foundation som er flytende og ikke så matt, så det blir naturlig, som en soft base. Så burde man også ha på litt rouge på kinnet. Når du skal velge farge på fregnene velger du foundation eller contouring som er maks to toner høyere enn du har fra før. Og det er viktig at den er varm i fargen. Hvis ikke så kan det se skittent ut.

Trender kommer og går

– Interessan­t. Det ser litt dirty ut, men... Å nei, det er veldig fint også. Egentlig så er det flott, om jeg ordner meg og er litt fancy på håret også. Hvorfor ikke? Med fine øredobber til blir det bra, konkludere­r hun mens hun smiler.

– Hva tenker du om denne trenden?

– Det er gøy med trender, tenk på alle de trendene vi har glemt. For eksempel når det gjelder klaer. Snakker jeg med mamma så sier hun alltid, «det har jeg sett før. Den trenden har vi hatt tidligere.» Sånn er det med makeup også. Det var populaert med tykke bryn, nå skal vi tilbake til 80-tallet igjen.

Nastassia legger til at ikke alle trender passer for alle.

– Om noen kommer og spør om noe som har blitt populaert og trendy, men jeg ser at denne trenden ikke passer til deres ansikt, så sier jeg i fra. Det er viktig at det passer til ansiktet ditt, uansett om det er bryn eller makeup.

Flere spør etter fregner

At noen ønsker seg fregner er ikke noe nytt. Nastassia har flere ganger hjulpet kunder med det.

– I fjor sommer kom kunder som ville ha fregner med farge. Da blander jeg farge og jobber med børste. Så tørker det og fregnene vil holder i rundt ti dager. Det er veldig populaert. Vi har ikke dette i bookingen vår, men vi gjør det selvsagt om noen spør, forteller hun.

– Ellers så kan man bruke eyeliner med brun farge, varm og fin, og med en kost som er tynn på enden så kan man tappe på. Da får man også en matt finish som ikke vil flyte utover.

Permanent sminke, når det kommer til noen som ønsker en føflekk eller fregner, anbefaler hun ikke.

– I verste fall kan fargen emigrere og flyte utover etter en stund. Det kan bli blått.

Slik sprer det seg

Ståle Lindblad, daglig leder i Areca og sosiale medier-ekspert har i tidligere saker vi har skrevet om trender i sosiale medier sagt dette:

– Det er nok litt tilfeldig hva som går viralt og hva som ikke gjør det. For hver trend vi blir oppmerksom­me på er det mange, mange forsøk på å starte en trend vi ikke hører om, fordi de ikke lykkes. Virale trender har en selvforste­rkende effekt når de begynner å ta av. Noen influenser­e bidrar til at trenden begynner å spre seg.

Samtidig vil andre influenser­e vise at de følger med i tiden, og dermed kaste seg over de mest populaere trendene selv. Det gjør at enkelte trender tar helt av.

 ?? ??
 ?? ?? PRØVER: Brynstylis­t Nastassia Lokutijevs­kaja ved Make Up Brow i Skien.
PRØVER: Brynstylis­t Nastassia Lokutijevs­kaja ved Make Up Brow i Skien.
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ??
FOTO: FREDRIK PEDERSEN
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? I SALONGEN: Lina Gabrilevic­iute (til venstre) og Nastassia Lokutijevs­kaja. Lina hadde ikke hørt om brokkoli-trenden, så hun følger spent med på resultatet. Hun jobber som hudpleier ved Make Up Brow i Skien.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN I SALONGEN: Lina Gabrilevic­iute (til venstre) og Nastassia Lokutijevs­kaja. Lina hadde ikke hørt om brokkoli-trenden, så hun følger spent med på resultatet. Hun jobber som hudpleier ved Make Up Brow i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway