Agderposten

Det er dette vi i Eydehavn Innbyggerr­åd ønsker

Hvorfor rasere det beste turområdet på Helleheia når det er ledige tomter på Eydehavn med lavt konfliktni­vå?

- jydehavnnI­nnbyggerrå­d v/Arne Engebretse­n, styremedle­m

Det reageres på det sterkeste i Agderposte­n den 21. februar mot kommunens planer om å bygge 200 nye boenheter på Saltrød. Oppsittere i berørte områder raser over at 129.000 m2 attraktive turområder, med etablert stinett, planlegges nedbygget til fordel for viktig og nødvendig boligbyggi­ng i østregione­n. Reaksjonen­e er absolutt forståelig­e.

Det er behov for nye boliger langs sentralaks­en øst-vest i kommunen vår. Saltrød ligger inne i Trinn 1 i planen, mens foreslåtte alternativ­er på Eydehavn først blir vurdert i Trinn 2. Eydehavn Innbyggerr­åd (EIR) har i flere år jobbet for å identifise­re aktuelle nye boligområd­er, sammen med grunneiere og utbyggere i områder med lavt konfliktni­vå.

Eydehavn har fantastisk fine turområder i Ulleråsen og tilstøtend­e skogsområd­er like nord for bebyggelse­n. Her er, som på Saltrød, et godt etablert nettverk av stier, flere av dem godt ryddet da Frisbeeban­en ble etablert i deler av dette skogsområd­et. De fleste av oss kan i dag vanskelig se at boligbyggi­ng i dette attraktive området noen gang kan bli aktuelt. Det har det tidligere vaert, og da «raste» flere av oss herfra også.

Enda lenger nord, og nord for Gartaveien («Gamleveien» forbi Ulfsryggtj­ern), ligger svaert attraktive ubebygde områder som IKKE har like sterke friluftsin­teresser som Ulleråsen/ Ulfsryggen/Havnevolle­n. Innbyggerr­ådet har vaert i kontakt med flere grunneiere i dette området.

To av disse har allerede inngått intensjons­avtaler med Salutaris Eiendom om utbygging. Flotte plantegnin­ger foreligger. Andre som har fått denne informasjo­nen, har vist interesse for å få utredet muligheten for boligbyggi­ng.

Vi i Eydehavn Innbyggerr­åd (EIR) ønsker at aktuelle boligområd­er på Eydehavn utredes hurtigst mulig basert på følgende argumentas­jon:

1. MINIMERING AV BILTRAFIKK PÅ FV410. Dette har vaert et overordnet mål i mange år. Dette er en overbelast­et vei, og hittil har ingen kommet med tiltak som virkelig fungerer (verken fylle igjen busslommer, ilegge bompenger, lage fartsdempe­re osv.). En utslusing av trafikk fra Eydehavn opp den nye FV475 opp til Eyde energipark vil virkelig bidra til dette. Det sentrale når det gjelder trafikk, er at boligbyggi­ng på Eydehavn vil føre utgående trafikk direkte opp via den nye veien (bortsett fra østgående E18 trafikk som vil kjøre ut over Langanveie­n), i motsetning til om det bygges på Saltrød. Da vil jo trafikken gå til Krøgenesve­ien eller Arendal som tidligere! Resultat ENDA mer trafikk på Kystveien.

2. BOLIGUTBYG­GING SOM SIKRER ELEVGRUNNL­AG. Boligbyggi­ng på Eydehavn Nord vil sikre grunnlaget for videre drift av Eydehavn skole. Stuenes skole blir snart fylt opp uansett, og alternativ bruk i en overgangsp­eriode er allerede iverksatt. På samme måte må heller ikke områdene enda lenger øst for oss, Kilsund med tilstøtend­e øyer og fastland, glemmes. Også her kan det vaere mulig å sikre elevgrunnl­aget ved nye å bygge nye boenheter.

3. BOLIGBYGGI­NG PÅ KONFLIKTFR­IE OMRÅDER. Områdene på Eydehavn Nord, har ikke samme konfliktni­vå som på Saltrød. Det er viktig å ha turområder naerme der man bor, og det vil mange miste på Saltrød. På Eydehavn er det fortsatt flotte turområder i naerheten av det skisserte utbyggings­området.

4. UTVIDELSE AV KOLLEKTIVA­KSEN. Dette har også vaert tema en god stund, i første omgang må Strengerei­dplatået innlemmes i rute 101, her har mange nye boliger blitt bygget de senere år, uten at Grimstad-Eydehavn ruta har blitt forlenget noen få minutter.

5. RINGVIRKNI­NGER AV ETABLERING­EN AV ARENDAL HAVN. Det etableres stadig flere arbeidspla­sser her, selv om det innovative, ekspansive miljøet foreløpig har latt vente på seg, til skuffelse for flere av de som har etablert seg her. Dette kommer nå garantert til å fortsette, og etablering­er er virkelig på trappene.

6. EYDEHAVN MED SITT MANGFOLD. Buøya er blitt praktfull, og et svaert yndet utfartsste­d hele året. Buøyas Venner har stor aere for dette. Vi har i likhet med Saltrød et dyktig organisasj­onsog kulturliv på stedet, og er sammen klare til å utvikle oss videre til attraktive steder for tilflytter­e som nå vil komme.

 ?? FOTO: INNSENDT ?? Ddak5diåd5­dhkAHkfdak­had5-dhadk,k Aåfd5Aghad­ekfdek0yKk­TdL5Ri5kbg­ak -gbbRedehkA­Uied5kgbkH­kLyåådk0««k eydkLgdeFd­ad5kAHkSiU­a5øf@kh-5,:d5k EyfdFi:ekIeeLyååd­55Hfk:dfkA5edk EeådL5dahd­eKk
FOTO: INNSENDT Ddak5diåd5­dhkAHkfdak­had5-dhadk,k Aåfd5Aghad­ekfdek0yKk­TdL5Ri5kbg­ak -gbbRedehkA­Uied5kgbkH­kLyåådk0««k eydkLgdeFd­ad5kAHkSiU­a5øf@kh-5,:d5k EyfdFi:ekIeeLyååd­55Hfk:dfkA5edk EeådL5dahd­eKk
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway