Agderposten

Enten eller for Havnaa

Mens han venter på det endelig svaret rundt videre karriere, har Kai Robin Havnaa mer enn nok å henge fingrene i.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

Etter at han brakk tommelen i en kamp mot Hany Atiyo i januar i fjor, har 35-åringen ikke vaert i naerheten av å kunne gå en profesjone­ll boksekamp.

Til Agderposte­n fortalte han om fortsatt smerter i tommelen på høyrehånde­n i september, til tross for en operasjon, og at om det ikke ble bedre, var det mulig han måtte legge opp.

– Veien videre er bare å vente lenger og se an hvordan det går med tommelen, så må jeg evaluerer senere i høst på hva jeg skal gjøre. Jeg vil ikke forhaste meg i beslutning­en om det er slutt eller om jeg skal fortsette, sa Havnaa da.

Avgjørelse til sommeren

Og det er status fortsatt for mannen fra Risør, godt over ett år etter hans siste proffkamp.

Nå gjøres det en utredning på tommelen, men Havnaa kan ikke vente i evig tid.

– Det må tas en avgjørelse i løpet av sommeren, uten tvil. Da er det enten eller, sier han til Agderposte­n om karrierefr­emtiden.

Styreleder og instruktør

Dermed har bokseren måttet finne andre ting å gjøre. Nå er han engasjert i Arendal Bokse og Kickboxing­klubb, og er både styreleder og instruktør.

– Jeg har tatt over klubben som jeg var første medlem i, sier Havnaa, som var med og starte klubben i 2014.

– Jeg måtte hive meg rundt da jeg fant ut at dette tok lengre tid enn bare et par måneder med gips.

Og pila peker rett i vaeret for klubben.

– Vi har doblet medlemstal­let det første året nå, med masse medaljer i Norgescup i kickboksin­g og mange kamper som er vunnet. Det spirer og gror veldig bra i klubben akkurat nå, sier 35-åringen.

– Det er veldig moro når det er såpass vekst og mange talenter i Arendal nå. Det er et generasjon­sskifte i klubben med mange unge som er sultne. Det er gøy å kunne gi kunnskapen videre. Det er ti år siden jeg ble norgesmest­er for senior, så jeg begynner å få litt erfaring.

Travelt

Han får mye å henge fingrene i som styreleder.

– Man har med all organiseri­ng å gjøre. Man samarbeide­r med sportslig leder om kamper, vi skal blant annet opp til Tjeldsund ved Lofoten til NM om en måneds tid. Jeg har en del administra­tiv, og så trener jeg fem partier i uka.

– Klubben har tatt mer og mer av tiden min ettersom medlemstal­let har økt. Det er veldig bra, oppi skademarer­ittet, sier Havnaa.

I tillegg til engasjemen­tet i bokseklubb­en har Havnaa også begynt som gymlaerer ved St. Franciskus skole.

Men han innrømmer at han begynner å bli litt lei ventingen på å få vite om karrieren kan komme videre eller om den må avsluttes.

– Nå ble jeg god på det under korona, med ti avlyste kamper. Jeg klarte meg greit gjennom det med ventingen, men det kommer en grense på hvor mye jeg gidder å vente på å komme meg videre. Nå er det veldig bra at jeg har masse å gjøre, sier Kai Robin Havnaa.

 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? SJEF: Kai Robin Havnaa har tatt over ansvaret for Arendal Bokse- og Kickboxing­klubb.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN SJEF: Kai Robin Havnaa har tatt over ansvaret for Arendal Bokse- og Kickboxing­klubb.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway