Agderposten

Jerv-juniorer knuste Hisøy

Jerv hadde få problemer mot Hisøy da den første lokale kvalifiser­ingsrunden i G19-NM i fotball ble spilt tirsdag kveld.

- Marius Gundersen marius.gundersen@agderposte­n.no

Jervs talentfull­e G15- og G17lag imponerte stort under nasjonal serie i fjor. I år får derimot ikke Jerv-talentene delta i nasjonal serie ettersom Jervs A-lag skal spille i 2. divisjon denne sesongen.

Dermed blir NM arenaen hvor de unge spillerne i Jerv kan måle krefter mot de beste lagene i landet.

Tirsdag spilte Jerv G19 sin første kamp på veien mot NMfinale. Motstander var Hisøy, der størstepar­ten av spillerne er en del av samarbeids­laget Hisøy/Arendal Fotball 2. Det var nok derfor flere som hadde håpet på at det skulle bli en jevn kamp på Levermyr kunstgress.

Slik ble det derimot ikke og Jerv ga seg ikke før det sto 8–1 på resultatta­vlen.

Rayyan Ahmed Echkantena (2), Lukas Skogsfjord (2), Benni Fondo Belanga Heritie (1), Fredrik Sandberget (1), Lars Aasbø Lundberg (1) og Snorre Ulriksen Flatebø (1) scoret gultrøyene mål, mens Kristian Andersen Bjorvatn scoret Hisøy sitt mål.

Imponert Mafi

– Jeg syns det er bunnsolid av gutta. Jeg er veldig fornøyd med det vi gjør i dag, sier Iman Mafi, som hadde ansvar for Jerv-ungguttene i Are Strømlands fravaer, til Agderposte­n.

– Vi får veldig mange fine bilder på at når vi setter presset med intensitet, så vinner vi ballen veldig ofte. Når vi spiller og går, så kommer vi gjennom veldig ofte. Vi ser hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Jeg syns det var imponerend­e at de klarte å gjøre det riktige selv om vi så tidlig at gutta våre var litt bedre enn det de møtte, skryter Mafi.

Han forteller at det er en kul og ambisiøs gruppe å jobbe med og at det er flere spillere man fort kan se på Jervs A-lag i fremtiden.

– Det er mange ambisiøse

NM-kval, G19: Jerv – Hisøy 8–1 (4–1)

Levermyr Kunstgress

Mål: 1–0 Fredrik Sundberget (3), 2–0 Lukas Skogsfjord (11), 3–0 Lars Aasbø Lundberg (15), 3–1 Kristian Andersen Bjorvatn (38’), 4–1 Rayyan Ahmed Echkantena (43), 5–1 Skogsfjord (52), 6–1 Benni Fondo Belanga Heritie (55), 7–1 Echkantena (78), 8–1 Snorre Ulriksen Flatebø (90).

Jervs tropp: Thomas Babale-Grobaek, Tengel Osa Michelsen, Danel Hasic (kaptein), Fredrik Sandberget, Julian Norheim Svendsen, Johannes Tønnessen, Benni Fondo Belanga Heritie, Lars Aasbø Lundberg, Omar Badran Halim, Rayyan Ahmed Echkantena, Lukas Skogsfjord, Leo Augustin Skogsfjord, Snorre Ulriksen Flatebø, Markus Syvertsen, Håkon Heier Trondsen, Sebastian Saetra Daland.

Hisøys tropp: Erlend Muller, Johan Ekra, Teo Jørgen Peersen Hansen, Sebastian Hauge Finstad, Christoffe­r Andersen, Samuel Bjåland, Edvard Khupchawn, Christian Digernes, Christian Lind Mølbach, Kristian Andersen Bjorvatn, Yusef Omid, Brian Nordheim Haugenes, Edem Ludi Hetcheli, Oliver Fjalsett. spillere som har lyst til å opp og fram. Da er det min og Ares oppgave å vise de hva som kreves. For en ting er å ville det, men en annen ting er å gjøre det, forklarer Jerv-spilleren.

– Det er veldig givende å vaere med og hjelpe til, legger han til.

Lovende spillere

Jerv-laget møtte opp med flere spillere som har fått prøve seg på trening med Jervs Alag.

Blant dem var Danel Hasic og Omar Badran Halim.

Det var derimot en annen spiller som markerte seg litt ekstra under kampen, nemlig midtbanesp­iller Benni Fondo Belanga Heritie (19).

– Vi er gode med ball først og fremst. Vi klarer å spille de ut og får til mye av det vi har trent på, sier Heritie til Agderposte­n, som nå har lyst til å vise seg fram for Jerv-trener Lars Bohinen.

– Jeg ønsker å trene med Alaget og gjøre det bra der, sier midtbanesp­illeren.

– Gode ferdighete­r

Mafi er ikke i tvil om at 19-åringen har noen spesielle ferdighete­r.

– Benni er en veldig fin spiller som har veldig gode ferdighete­r med ball, forteller han.

Både Mafi og Heritie er offensive med tanke på hva de kan få til i junior-NM.

– Jeg tenker at vi må komme så langt som mulig, men samtidig handler det om å ta én kamp om gangen, mener

Heritie.

– Vi går ut til hver kamp med et ønske om at vi skal vinne, så får vi bare se hvor det tar oss, istemmer Mafi, som er aerlig på at han ikke helt vet hvordan junior-NM fungerer.

I første omgang skal det i hvert fall spilles en lokal kvalifiser­ingsrunde. Der Agderlagen­e er delt inn i fire grupper hver, der vinnerne skal spille mot hverandre. Før man etter hvert kommer til den ordinaere 1.-runden i cupen.

Jerv og Hisøy er i gruppe sammen med Gjerstad.

God laering

Hisøy-trener Sune Kiilerich er klar på at det var et annet nivå en det hans gutter har møtt tidligere.

– Det var vanskelig, siden det er et bra lag vi møter i dag. Du ser gjennom hele kampen i dag at det er en rimelig stor nivåforskj­ell. Det burde det også egentlig vaere, sier Kiilerich til Agderposte­n.

 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? OVERLEGNE: Jerv-talentene kjørte over Hisøy og ga seg ikke før det sto 8–1. Rayyan Ahmed Echkantena (nummer to fra høyre) scoret to av Jervs mål mot Hisøy.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN OVERLEGNE: Jerv-talentene kjørte over Hisøy og ga seg ikke før det sto 8–1. Rayyan Ahmed Echkantena (nummer to fra høyre) scoret to av Jervs mål mot Hisøy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway