Agderposten

Slår ring om hoppkomite­en etter «ufortjent» kritikk

Hoppledern­e i 15 skikretser tar hoppkomite­en i Norges Skiforbund og dens leder Stine Korsen kraftig i forsvar etter bråket rundt landslagss­jef Alexander Stöckl.

- Stian Grytehauge­n, NTB redaksjone­n@agderposte­n.no

I en felles melding sendt til NTB skriver hoppledern­e i 15 av landets i alt 16 skikretser at de har full tillit til Korsen og hoppkomite­en. Stöckl-saken er ikke nevnt spesifikt, men den danner åpenbart bakteppet for utspillet.

Det har stormet rundt landslagss­jefen etter at det ble kjent for offentligh­eten at utøverne på landslaget har uttrykt misnøye med østerriker­en. Stöckl har på sin side mer enn antydet at han ikke er fornøyd med hoppkomite­ens håndtering av saken.

«Vi (undertegne­de skikretser) har full tillit til Stine Korsen og nåvaerende hoppkomité. Mye har blitt sagt og gjort de siste ukene, og dessverre blir frivillige tillitsval­gte anklaget for mye annet. Dette er ufortjent», heter det i meldingen fra skikretsen­e.

Kritiserte Korsen

«Vi som er en del av norsk hoppsport, må alle vaere klar over at vi represente­rer noe som er større og viktigere enn oss selv», skriver kretsene også.

I en pressemeld­ing sendt til NTB fra Alexander Stöckls advokater for en tid tilbake ble det rettet kritikk mot hoppkomite­en og leder Korsen.

Samtalene med NSF dreier seg om saksbehand­lingen, hvordan saken er håndtert fra HK-Leder og HK sin side, og hvordan Stöckl skal ivaretas på best mulig måte i den krevende situasjone­n han står i het det der.

Nå gir altså hoppledern­e i skikretsen­e tydelig støtte til komiteen.

«Vår oppfattels­e av saken er at de som nå sitter i hoppkomite­en med leder Stine Korsen har gjort en grundig og ryddig jobb. De er dedikerte og har respektert alles ønske om å holde dette internt. Det er en krevende sak for alle parter, men det finnes bare løsninger», skriver de og legger til:

«Stine og hoppkomite­en har fra oss full tillit videre framover, og er også ønsket med videre i neste periode. I vår idrett er alle like mye verdt, og det må vi aldri glemme».

Kretstoppe­ne ønsker overfor NTB ikke å kommentere utspillet ytterliger­e.

Raw Air neste

Landslagss­jef Stöckl har ikke vaert til stede under noen verdenscup­renn siden kritikken mot ham ble kjent. Det skal ikke vaere avklart om han blir å se i Holmenkoll­en kommende helg.

Rennene i Oslo markerer starten på årets Raw Air-turnering. Den fortsetter i Lillehamme­r, Trondheim og Vikersund i neste uke.

Korsen har tidligere uttalt seg om Stöckl-bråket til NTB.

– Dette er en lei sak for hoppsporte­n. Utøverne har et sterkt ønske om at denne saken håndteres internt, og vi kommentere­r derfor ikke ytterliger­e. Skiforbund­et ved generalsek­retaer er juridisk arbeidsgiv­er for Alex Stöckl og håndterer den saken, sa hun da.

Stöckl har ved gjentatte anledninge­r omtalt anklagene mot ham som belastende. Østerriker­en har også vaert tydelig på at han står i en situasjon som er en stor belastning for ham personlig.

– Jeg er i utgangspun­ktet veldig motivert for å fortsette, men utfordring­en er at det for meg personlig går utover helsen min. For øyeblikket er jeg ganske langt nede i kjelleren, og jeg tror jeg må ta vare på meg selv og familien min for øyeblikket, sa Stöckl til NRKs Dagsnytt 18 for en tid tilbake.

Suksesstre­neren har kontrakt med Norges Skiforbund til etter OL i Milano og Cortina i 2026.

 ?? FOTO: GEIR OLSEN, NTB ?? TØFF VINTER: Landslagst­renner Alexander Stöckl er i hardt vaer.
FOTO: GEIR OLSEN, NTB TØFF VINTER: Landslagst­renner Alexander Stöckl er i hardt vaer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway