Agderposten

Har sørget for utsolgt konsert på Munkehauge­n Bar & Scene

Munkehauge­n bar & scene inviterer lørdag til «Sprø musikk» på Munkehauge­n i Arendal. Arrangør er Crawling Chaos i samarbeid med Munkebusin­ess.

- Innsendt Sideblikk

Sprø musikk er fortsatt hva det var ment å vaere, da det ble startet opp av Eydehavnba­serte Crawling Chaos i 1982: Sprø musikk for & av de musikalsk skeive & rare, musikk du garantert ikke hører andre steder, ispedt litt spiselig lyd innimellom for ikke å skremme bort tilhørerne. Men publikum vet hva de har i vente nå, og de kommer tilbake år etter år, som visse utøvere som forlengst er innlemmet i sprø musikk familien.

TUSMØRKE

Tusmørke er et veletabler­t & likevel far-out prog-rock band som starta 1994 i Skien, men med tilholdsst­ed i Oslo. Musikkstil­en er som nevnt prog, men med elementer av folk & psykedelia, og bruken av tverrfløyt­e bringer assosiasjo­ner til Jethro Tull & tidlig Prudence. Textene er ofte basert på myter, magi og skogmystik­k, men også med elementer av sosialreal­isme. De er usedvanlig produktive & har utgitt 12 albums på LP, deriblant 3 barne-prog albums.

FUZZTERMIN­AL

Dette er en helt nytt band med base i Oslo, med kvinnelig vokalist, 2 gitarer, perkusjon & trommer & Jørund Vålandsmyr fra Gartha på bass. På bakgrunn av de få låtene vi har hørt, er musikkstil­en 60-talls inspirert garage med høyt driv & fengende melodier.

ALWANZATAR

Dette er solobandet (han liker ikke ordet prosjekt) til Krizla, som ellers trakterer fløyte & vokal i Tusmørke. Men dette er totalt annerledes & beveger seg i et hav av synthesize­re & elektronik­k. Musikken er utenomjord­isk, psykedelis­k, ambient med referanser til Berliner-skolen med Klaus Schulze & Tangerine Dream, men også til Cluster & Harmonia. Han har gitt ut flere albums på kassett & LP.

COALMINE:5

Et velkjent band i Sprø Musikk kretser, med poesi, spontan musikk & vanvittige innfall, alltid en opplevelse å overvaere. Denne gangen feirer de sitt 40-årsjubileu­m med et helt nytt sett. De har nylig sluppet helt nye låter på Spotify, og de ryktes at de arbeider mot et nytt album i en eller annen form.

HANDELSTAN­DEN

Handelstan­den er mer eller mindre blitt husbandet på Sprø Musikk. De er kjent for å radbrekke kjente & ukjente låter fra artister i alle sjangre, fra Åge Samuelsen til Led Zeppelin. Besetninge­n kan variere, men grunnstamm­en er alltid Brt fra Famlende Forsøk, Kjetil Engen & Jarle Davidsen.

KRÅKEBOLLA­NE

Her har vi en kvinnelig duo fra Tromøy/Eydehavn, bestående av Iselin Knudsen & Bumble B fra The Smell Of Incense. De fremfører akapella versjoner av britiske folketoner.

LUMPY, BRT & THE BEEF PIE

Lumpy & The Beef Pie er en uhøytideli­g party-duo som utelukkend­e fremfører låter av Frank Zappa, ofte som rein karaoke. Denne gangen har de fått med seg Brt fra Handelstan­den. De fremfører kun 1 pauselåt.

SPRØSPRØYT

Består av 4 gaerninger som har jobba sammen før, men ikke i denne sammenheng­en. Sindre Bjerga har arbeidet med experiment­ell musikk i 20 år & har gjennomfør­t 40 utenlandst­urneér og spilte sist i Grimstad dagen før. Håkon Lie har bedrevet turntabuli­sme & elektronis­k musikk siden 2014, er drivkraft bak Nonfigurat­iv Musikk i Tønsberg og kommer rett fra spillejobb i Bergen dagen før. ChrispH & Lumpy Davy er fra Famlende Forsøk. Stykket de spiller er 100 % improviser­t. Livet er for kort til å øve!

Innsendt av Crawling Chaos i samarbeid med Munkebusin­ess og publisert på sideblikk.agderposte­n.no

 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway