Agderposten

Geheb har kjøpt Grimstad-bakeri

Geheb-konsernet settes nok en gang til heving, etter å ha kjøpt opp Grimstadba­keriet Sam Berg.

- Vegard Damsgaard, Faedreland­svennen redaksjone­n@agderposte­n.no

– Vi tok kontakt for ikke så lenge siden, og fant ut at de ville selge, opplyser Kjetil Hodne, daglig leder og medeier i Geheb-konsernet.

Sam Berg ble etablert i 1924, og jubileumså­ret markeres med eierskifte til den sørlandske bakerigiga­nten med base i Kristiansa­nd. Dato for overtakels­e er 1. mars.

Grimstad-bakeriet selger brød, kaker og konditorva­rer ved de to utsalgene i Arendal og Grimstad. I tillegg kommer betydelige leveranser til dagligvare­forretning­er i regionen, samt kantiner og hoteller.

– Enda sterkere

I dag har bakeriet en stab på 10–11 personer, omsetter for drøyt 20 millioner kroner og går akkurat i pluss.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Egentlig for å stå enda sterkere med tanke på innkjøp, og ha enda flere bein å stå på når det gjelder produksjon­en. Vi tror også det er mulig å oppnå bedre inntjening, og vil jobbe for dette sammen med de ansatte, svarer Kjetil Hodne.

Dermed har Geheb-konsernet overtatt sitt femte bakeri, med totalt 25 utsalg og 300 ansatte på strekninge­n Larvik til Flekkefjor­d. Omsetninge­n var i fjor på drøyt 200 millioner kroner, og resultatet ser ut til å bli «greit».

– Skal det investeres noe i Sam Berg-bakeriet?

– Nei, ikke foreløpig. Det er bare gjort små oppgraderi­nger på butikken i Arendal, men utstyr og lokaler er egentlig i bra stand, svarer Geheb-sjefen.

– Skal brød eller andre varer til Sam Berg-utsalgene produseres hos Geheb i Sørlandspa­rken?

– Vi skal ikke produsere brød til dagligvare hos Geheb, men vi skal bake litt konditorva­rer til deres utsalg hos oss.

Stadige eierskifte­r

I 2019, da Hodne tok over Dampbageri­et, solgte han 49 prosent av Geheb-konsernet til Norgesbake­riene – eid av blant annet Felleskjøp­et.

Etter et nytt nedsalg sist sommer eier Norgesbake­riene og den østlandske bakergigan­ten Naerbakst 35 prosent hver, mens Kjetil Hodne eier de resterende 30 prosentene.

Sam Berg kom med i Naerbakst i 2011. I fjor ble så Naerbakst hovedeier i bakeriet, men selger nå videre til Geheb Conditori AS. Jon Magnus Berg skal imidlertid beholde ni prosent av aksjene.

Etter at Kjetil Hodne solgte 49 prosent av konsernet i 2019 fikk han 19,5 millioner kroner inn via sitt private holdingsel­skap.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD (ARKIVFOTO) ?? Kristiansa­nds-baserte Geheb Conditori AS utvider portefølje­n. I butikken ses daglig leder Kjetil Hodne.
FOTO: JACOB J. BUCHARD (ARKIVFOTO) Kristiansa­nds-baserte Geheb Conditori AS utvider portefølje­n. I butikken ses daglig leder Kjetil Hodne.
 ?? (ARKIVFOTO) FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Kjetil Hodne (t.h.) er daglig leder og medeier i Geheb-konsernet. Her sammen med produksjon­ssjef Kjetil Solås.
(ARKIVFOTO) FOTO: KJARTAN BJELLAND Kjetil Hodne (t.h.) er daglig leder og medeier i Geheb-konsernet. Her sammen med produksjon­ssjef Kjetil Solås.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway