Agderposten

Kvinneorga­nisasjon fikk ros av varaordfør­eren på årsmøtet

Ved åpningen av årsmøtet i Distrikt 29 av Internatio­nal Inner Wheel hilste varaordfør­er Inger Brokka de Ruiter fra Arendal og roste organisasj­onen for den frivillige innsatsen organisasj­onen gjør over hele verden.

- Innsendt Sideblikk Skrevet av Grete Holte Eriksen, publisert på Sideblikk.agderposte­n.no.

Inner Wheel er en av verdens største kvinneorga­nisasjoner, til stede i 104 land, og har veldedige prosjekter både lokalt og internasjo­nalt. Den 2. og 3. mars var medlemmene i Distrikt 29 samlet til årsmøte på idylliske Arendal Herregård. Her møttes representa­nter fra Holmestran­d i øst til Farsund i vest.

Helene M Torkildsen fra Arendal-Nedenes Inner Wheel klubb ble gjenvalgt som distriktsp­resident. Med seg i styret får hun medlemmer fra egen klubb og fra Gimsøy, Grimstad og Larvik.

I tillegg til årsmøtesak­er var det musikkinns­lag, foredrag og diskusjone­r. Blant annet var det hilsen fra Arendal Rotarys president, Bjørn Engen og fra Rotarys distriktsg­uvernør, Ole Sverre Lund. Sistnevnte ønsket til lykke med årsmøtet og gratulerte med 100-årsjubilee­t. Han viste til at Inner Wheel hadde sitt utspring i Rotary i Manchester i 1924, men er nå en selvstendi­g organisasj­on, og felles mål for alle land er å vaere til nytte for andre, å arbeide for vennskap, toleranse og forståelse på tvers av landegrens­er.

Nettopp dette siste var fokus i søndagens foredrag av Papy Kanda-Kanda, flyktningk­onsulent i Grimstad kommune. Han snakket om "Kultur, forskjelle­r og utfordring­er". Med humor og til dels selvopplev­de eksempler fikk han oss til å reflektere over ting som kan føre til misforståe­lser i møte med mennesker fra en kultur som er helt forskjelli­g fra vår egen. Han fortalte at det var en del av jobben hans å forberede nyankomne flyktninge­r på slike forskjelle­r. Kanda-Kanda høstet fortjent applaus fra oss tilhørere og en varm takk fra distriktsp­residenten.

Applaus ble det også for Oda og Silje fra musikklinj­a på Dahlske vgs. i Grimstad, som underholdt med nydelig sang og pianomusik­k, spesielt da vi fikk høre kjente sanger som Frank Sinatras "Fly Me to the Moon".

Om vaeret ikke var det beste, ble det likevel et fint opphold for både lokale og tilreisend­e på grunn av Herregårde­ns lune atmosfaere, et interessan­t program og, ikke minst, samvaer med Inner Wheel-medlemmer fra hele Distrikt 29.

 ?? ??
 ?? ?? Oda og Silje fra musikklinj­a på Dahlske vgs. i Grimstad, underholdt med nydelig sang og pianomusik­k. Frank Sinatras «Fly Me to the Moon» fikk ekstra mye applaus.
Oda og Silje fra musikklinj­a på Dahlske vgs. i Grimstad, underholdt med nydelig sang og pianomusik­k. Frank Sinatras «Fly Me to the Moon» fikk ekstra mye applaus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway