Agderposten

Forutsigba­rheten forsvant i Arendal

Hva og hvem skal man forholde seg til i Arendal kommune?

- Roar Daniel Gundersen, Benedikte Nilsen Glommen (H) og Øystein O. Krogstad (KrF) Arendal bystyre

Hva slags inntrykk er det egentlig innbyggern­e i Arendal sitter igjen med etter de siste ukenes avisoppsla­g? Det kan jo nesten virke som at ordfører og posisjonen mangler oversikt og kontroll! Det er skapt en usikkerhet rundt kommunens tjenester og landskapet virker kaotisk.

Samtidig opplever vi stadig at posisjonen vingler i regulering­ssaker, noe som skaper stor usikkerhet og lite forutsigba­rhet for dem som vil skape noe i kommunen.

Det er nødvendig med forutsigba­rhet i alle kommuner. Innbyggern­e skal vaere trygge på at de får de tjenestene de trenger og ulike aktører skal kunne forvente at de vedtak som blir lagt til grunn for deres virksomhet oppretthol­des.

Arendal kommune står foran store utfordring­er innenfor eldreomsor­g, utenforska­p, rus osv., kombinert med helseminis­terens uttalelser om at folk må ta større ansvar for egen helse. Samtidig vil batterisat­singen kreve gode rammebetin­gelser for de som vil satse i kommunen og vaere med på å styrke grunnlaget for kommunens tjenester på sikt. Da er ikke tiden inne for dårligere forutsigba­rhet i kommunen.

Mangel på forutsigba­rhet skaper ikke bare usikkerhet for innbyggern­e, men kan også skape et generelt inntrykk av større risiko for de som ønsker å satse i en kommune. Vi opplever at dette er blitt mer og mer tilfelle i Arendal.

Dette er ikke noe vi bare tar ut av løse luften. Det er klare tilbakemel­dinger fra ulike eiendomsut­viklere og investorer! I prosjektle­delse og forretning­sstrategi er det å ha en forutsigba­r tidslinje viktig for en vellykket gjennomfør­ing og måloppnåel­se. Ikke minst er dette meget viktig for byggebrans­jen sett ut fra den usikre situasjone­n som råder nå. Mange opplever at det i Arendal er en høy grad av utsettelse­r, omkamper, avvisninge­r osv.

Forutsigba­rhet er også viktig innenfor helse- og omsorgstje­nester. Kvalitetsf­orbedring krever en forutsigba­r helsetjene­ste, hvor tjenesteyt­ere kan forutse og tilpasse seg endringer i demografi, teknologi og pasientbeh­ov. Arendal har i dag blant landets største venteliste­r på omsorgspla­ss. Samtidig leser innbyggern­e om nedtrappin­g av tilbudene og om politikere som går i fakkeltog mot egne vedtak. Hva gir dette av trygghet og forventnin­ger for innbyggern­e?

Og folk blir ikke akkurat mer beroliget av å lese om at den politiske ledelsen er på kollisjons­kurs med egen kommunedir­ektør. Hva og hvem skal man forholde seg til i Arendal kommune?

I disse dager fokuseres det sterkt på nasjonale forventnin­ger til regional og kommunal planleggin­g. Utbyggere både må og skal forholde seg til en rekke forhold som sikrer våre allmenne interesser. De fleste er godt i gang med å tilpasse seg disse kravene. Da må vi også vaere redelige og gi dem gode betingelse­r og forutsigba­rhet innenfor disse rammene.

Arbeiderpa­rtiet, posisjonen og

leder av Planutvalg­et har ved flere anledninge­r vist at de ikke er på parti med dem som vil skape noe i Arendal. De ønsker selv å påstå at de represente­rer såkalte naeringsve­nnlige partier, men det hjelper lite når naeringsfo­lk ikke opplever det slik. Av og til kan det sikkert vaere behov for endre tidligere vedtak, men det bør vaere unntaket, ikke regelen.

 ?? FOTO: INNSENDT ?? Arbeiderpa­rtiet, posisjonen og leder av Planutvalg­et har ved flere anledninge­r vist at de ikke er på parti med dem som vil skape noe i Arendal, skriver Roar Daniel Gundersen, Benedikte Nilsen Glommen og Øystein O. Krogstad
FOTO: INNSENDT Arbeiderpa­rtiet, posisjonen og leder av Planutvalg­et har ved flere anledninge­r vist at de ikke er på parti med dem som vil skape noe i Arendal, skriver Roar Daniel Gundersen, Benedikte Nilsen Glommen og Øystein O. Krogstad

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway