Agderposten

Kjønn er en biologisk mekanisme for reproduksj­on

Dette forslaget fra Froland FrP ble vedtatt på Agder FrPs fylkesårsm­øte 2. og 3. mars: Samfunnets holdning til kjønn og identitet må baseres på biologiske realiteter.

- Oddvar Østreim Leder Froland Frp

Kjønn er en biologisk mekanisme for reproduksj­on, og et individs kjønn identifise­res ved om det er disponert for å produsere saedceller eller eggceller. Det finnes ingen andre kjønnscell­er, og derfor heller ingen andre kjønn.

Kromosomva­riasjoner og intersexdi­agnoser endrer ikke dette. På tross av at dette er anerkjent naturviten­skap, brer det om seg en ideologisk og feilaktig forståelse av kjønn.

Det blir hevdet at kjønn er et spektrum, at det finnes flere enn to kjønn, at jenter kan ha penis og at gutter kan ha vagina, og at man kan bytte fra hankjønn til hunkjønn og omvendt.

Dette en oppfatning som sprer seg i statlige etater, skole og utdanning, helsevesen­et, media og i andre deler av samfunnet.

Dette er et problem. Endringene skjer etter press fra aktivistor­ganisasjon­er og uten forankring i forsvarlig­e demokratis­ke prosesser. Loven om endring av juridisk kjønn fra 2016 ga 16-åringer rett til fritt å endre sitt «juridiske kjønn» uten samtykke fra foreldre, en radikal endring som ikke var konsekvens­utredet, lite kjent blant folk og neppe hadde folkelig støtte.

Det å ikke finne seg til rette i eget kjønn er vanskelig for de det gjelder, og de fortjener hjelp. Men behandling med utgangspun­kt i en konstruert ideologi hjelper ingen. Nesten alle som opplever slike utfordring­er faller til ro i sitt biologiske kjønn i løpet av puberteten. Det finnes ikke evidens for at behandling­en som promoteres faktisk er til gagn for flertallet av de som mottar den, samtidig som det er en irreversib­el behandling som medfører betydelig risiko. Unge mennesker som etter all sannsynlig­het kommer til å slå seg til ro i eget kjønn, skal ikke oppmuntres til en slik behandling.

Froland FRP mener:

• Loven om endring av juridisk kjønn må oppheves.

• Foreldre skal ses på som en ressurs og ikke holdes utenfor når kjønnsendr­ende behandling er tema.

• Det skal ikke gis pubertetsb­lokkere, hormonbeha­ndling og irreversib­el behandling til barn og unge under 18 år, utenom i saerskilte somatisk indikerte tilfelle.

• Det som formidles om kjønn i skolen må ha sin basis i naturviten­skapen og biologien. Laerebøker skal ikke gi inntrykk av at det finnes flere enn to kjønn og at kjønn er valgbart.

• Barn skal slippe å bli pådyttet et begrep som ’kjønnsmang­fold’ i skole og barnehage. I skolesamme­nheng skal ikke barn kunne velge et annet kjønn enn det de er født med.

• Barnehagen­e og skolene må avslutte sitt samarbeid med eksterne aktører (Foreningen Fri og Skeiv Ungdom) som gir inntrykk av at det finne flere enn to kjønn og at disse kan byttes.

• Undervisni­ngsopplegg­et Rosa Kompetanse skal ikke brukes i barnehager eller skoler.

• Det må fortsatt vaere slik at bare kvinner skal ha tilgang på egne toaletter og andre tilbud som er tiltenkt nettopp kvinner. Kvinneklas­ser i idretten skal vaere forbeholdt kvinner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway