Agderposten

– Vi skal ta den medaljen

ØIF-spiller Mario Matic og ØIF-trener Heine Jensen er offensive før lørdagens toppkamp mot Drammen. Samtidig ber de arendalitt­ene om å komme og støtte dem.

- Marius Gundersen marius.gundersen @agderposte­n.no

– Det blir veldig gøy. Det er lenge siden gruppen har hatt en så viktig kamp, så vi håper bare på at det skal komme masse folk, sier Mario Matic til Agderposte­n etter torsdagens trening i Sør Amfi.

– Det er en viktig kamp hvor det står mye på spill, tilføyer Heine Jensen til Agderposte­n.

Lørdag får ØIF Arendal besøk av fjerdeplas­serte Drammen. Kampen kan potensielt bli sesongdefi­nerende for begge lag. For premissene er klare.

ØIF ligger på tredjeplas­s, ett poeng foran Drammen, med fem kamper igjen av seriespill­et.

Medaljekam­p

– Tabellen sier sitt. Vi vet godt hva det betyr. Hvis vi spiller vårt spill så har vi gode sjanser, sier Matic, som nylig ble tatt ut på Norges rekruttlan­dslag sammen med Sondre Gjerdalen.

– Vi tar én kamp om gangen, men vi kan også lese tabellen og da kan guttene se at en seier i lørdagens kamp vil sørge for at vi har det i egne hender i forhold til sluttplass­eringen i år, i stemmer Jensen. Går for medalje

– Men med et nederlag så er det Drammen som har det i egne hender, fortsetter ØIFtrenere­n.

Drammen startet sesongen på forrykende vis og var ubeseiret serieleder på de åtte første kampene, før de gikk på et stygt 25–38-tap borte mot Kolstad i den niende serierunde­n.

Dette ble også starten på en tung periode for blåtrøyene hvor de kun vant to av de ti neste kampene i serie og cup.

Før de nå igjen har funnet formen og står med tre seire på de fire siste kampene (tapte 25–30 mot serieleder Kolstad).

– De er et mye bedre lag enn de var i mellomfase­n av sesongen. De har en ekstremt klok trener (Kristian Kjelling red.anm.) som helt sikkert kommer til å lese seg veldig fint opp på oss, forteller bakspiller­en.

Kampene mot Drammen er som regel intense og tette oppgjør. Da lagene møtes tidligere i sesongen i Drammensha­llen var det Drammen som vant 28–26.

– Det kommer til å bli jevnt og forhåpentl­igvis mange folk, så skal vi prøve å ta den medaljen, sier Matic.

Satser på minst 1500

Kampen mot Drammen har avkast lørdag 18:15 i Sør Amfi. Hvis du ikke har muligheten til å gå i hallen, kan kampen følges kast for kast på agp.no.

– Jeg har en klar forventnin­g om at vi kommer til å gi alt vi har og enda litt mer. Derfor ønsker vi også masse publikum i hallen som kan vaere den ekstra spilleren på banen, og som støtter oss og baerer oss fram når vi trenger det, sier Jensen.

– For dette kommer til å bli en kamp med masse fart og fysiske kamper. Jeg syns guttene har fortjent det. De har gjort en kjempejobb så langt i sesongen, fortsetter ØIF-treneren.

Fredag formiddag opplyser Marianne Rasch Johnsen, billettans­varlig i ØIF, til Agderposte­n at det er ute 1300 billetter.

– Dette er kjøpte billetter, sesongkort og sponsorbil­letter. Vi har en forventnin­g om minst 1500 i hallen i morgen, melder Johnsen, som legger til at «det største salget av enkeltbill­etter er vanligvis på kampdag».

 ?? ?? SULTEN: Matic har medalje i sikte før Drammen gjester Sør Amfi.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN
SULTEN: Matic har medalje i sikte før Drammen gjester Sør Amfi. FOTO: MARIUS GUNDERSEN
 ?? ?? SPENT: – Jeg har en klar forventnin­g om at vi kommer til å gi alt vi har og enda litt mer, sier ØIF-trener Heine Jensen. Her snakker han med ØIF-målvakt Kristijan Jurisic under torsdagens trening i Sør Amfi.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN
SPENT: – Jeg har en klar forventnin­g om at vi kommer til å gi alt vi har og enda litt mer, sier ØIF-trener Heine Jensen. Her snakker han med ØIF-målvakt Kristijan Jurisic under torsdagens trening i Sør Amfi. FOTO: MARIUS GUNDERSEN
 ?? ?? OFFENSIV: Mario Matic (i rødt) er klar på at laget går for medalje, men at de trenger publikumss­tøtte til lørdagens medaljekam­p mot Drammen. Bildet er fra torsdagens ØIF-trening i Sør Amfi. FOTO: MARIUS GUNDERSEN
OFFENSIV: Mario Matic (i rødt) er klar på at laget går for medalje, men at de trenger publikumss­tøtte til lørdagens medaljekam­p mot Drammen. Bildet er fra torsdagens ØIF-trening i Sør Amfi. FOTO: MARIUS GUNDERSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway