Agderposten

Meglere i Arendal om boligsalge­t i vår

Eiendomsme­glere i Arendal er våryre, og boligprise­ne stiger. Dette er de mest populaere områdene nå.

- Eline Storsaeter esto@agderposte­n.no

Så langt i 2024 har boligprise­ne i Norge steget med 4,9 prosent.

Gjennomsni­ttsprisen for en bolig i Norge var på 4.440.356 kroner ved utgangen av februar, og boligprise­ne nasjonalt steg med 1,4 prosent i februar.

– Boligmarke­det har overrasket i årets to første måneder, og utviklinge­n er langt sterkere enn de fleste så for seg ved utgangen av 2023, sier administre­rende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Lysere utsikter

Den tradisjone­lle vårflommen i boligmarke­det er endelig på vei etter en krevende vinterperi­ode. I Arendal er meglerne samstemte - det er lyse utsikter.

– Det går i ett, jeg hadde vel 30 stykker på visning, og rett av gårde på en ny nå, forteller Helga Hvass i Sørmeglere­n til Agderposte­n.

Siden nyttår har Sørmeglere­n solgt 19 bruktbolig­er og sju nybygg – trolig en til på lista med det siste salget mens vi har megleren på tråden. Etter en vinter med mye snø, er det også faerre objekter som er blitt lagt ut, ifølge Hvass.

Renten biter for mange, og styringsre­nten er nå på 4,5 prosent etter den siste økningen i desember. Men ifølge Danske Bank er det lysere rentetider i sikte, skriver E24.

I bankens ferske konjunktur­rapport skriver de at det første rentekutte­t ventes allerede til sommeren, og banken forventer åtte rentekutt på to år.

Meglerne går også over i sin mest hektiske periode.

– Det er masse som kommer ut på markedet nå fremover. Vi har stor tro på våren, og ser ingen grunn til at boligmarke­det blir noe dårligere i år enn i fjor, sier Hvass.

Prisen øker

Privatmegl­eren i Arendal har også gitt Agderposte­n lokale tall.

Det er nedgang i antall solgte eneboliger, men en økning i leilighete­r. Så langt i 2024, er det solgt 33 eneboliger i Arendal, mot 47 i fjor. Salget av leilighete­r er på 57 så langt, mot 43 i fjor.

Snittprise­n på eneboliger har økt fra 3,57 millioner på denne tiden i fjor til 3,96 millioner kroner nå. Prisen på leilighete­r er også bedre, med en ny snittpris på 2,44 millioner mot 2,3 millioner på samme tid i fjor.

– Vi opplever at den snørike vinteren har gjort sitt til at mange har hatt et ønske om å flytte til en lettstelt leilighet, og det har derfor vaert god aktivitet på denne type objekter og flere gode salg med prisrekord­er, sier Silje Frøyshol Kristianse­n i Privatmegl­eren til Agderposte­n.

Gjennomsni­ttlig omsetnings­hastighet har økt noe og ligger per i dag på 82 dager, mot 55 dager på samme tid i fjor.

– Forklaring­en er nok at noen solgte boliger i år er overligger fra den noe tregere høsten i 2023, legger Frøyshol Kristianse­n til.

– Saerdeles få

Det ligger få objekter til salgs i Arendal. En tøff vinter har også preget omsetninge­n, forteller Leif Christian Garcia de Presno i Aktiv Eiendomsme­gling.

– Per nå ligger det eksempelvi­s cirka 30 eneboliger for salg i hele Arendal kommune, hvis man ser bort ifra nybygg. Dette er jo saerdeles få objekter, sier de Presno.

Tre steder peker seg ut

Det er generelt veldig god etterspørs­el i markedet, men tilbudet er lite.

– Det som er bra er jo at når tilbudssid­en er lav, holder prisene seg på et godt nivå, tross de gjentatte rentehevin­gene.

de Presno og gjengen i Aktiv har hatt en bedre start på 2024 enn fjoråret, med godt salg i flere leilighets­prosjekter. Dette trolig av samme grunn som Frøyshol nevner – folk vil ha det lettstelt.

Det er stor variasjon i hva folk er på utkikk etter lokalt, ifølge megleren. Skal han peke på noe konkret, er det disse som peker seg ut:

• Eneboliger på Hisøy og Nedenes.

• Leilighete­r i nyere bynaere områder (Nidelvåsen, Myra og Engene).

• Sentrumsna­ere eneboliger og leilighete­r i sentrum.

Meglerhuse­t & partners i Arendal har hatt 30 rene boligsalg siden nyttår.

Ifølge daglig leder Glenn J. Olsen, har vinteren vaert grei.

– Med tanke på tiden vi har vaert i, og er inne i, har det vaert bra. Nå som rentetoppe­n ser ut til å vaere nådd, ser vi veldig positivt på vårsesonge­n. Prisene her i distriktet har holdt seg veldig bra, sier Olsen, og legger til:

– Det har vaert noe stillere på nybygg og fritidsbol­iger, men også her aner vi noe mer bevegelse nå. Vi tror 2024 blir et bra boligår!

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? HISØY: Boligmegle­re i Arendal er klare for vårslippet.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N HISØY: Boligmegle­re i Arendal er klare for vårslippet.
 ?? ?? AKTIV: Eiendomsme­gler MNEF/ daglig leder Leif Christian de Presno.
AKTIV: Eiendomsme­gler MNEF/ daglig leder Leif Christian de Presno.
 ?? ?? MEGLERHUSE­T: Glenn J. Olsen og meglerhuse­t har hatt 30 salg siden nyttår.
MEGLERHUSE­T: Glenn J. Olsen og meglerhuse­t har hatt 30 salg siden nyttår.
 ?? ?? SØRMEGLERE­N: Eiendomsme­gler og avdelingsl­eder Helga Sverdrup Hvass.
SØRMEGLERE­N: Eiendomsme­gler og avdelingsl­eder Helga Sverdrup Hvass.
 ?? ?? PRIVATMEGL­EREN: Daglig leder Silje Frøyshol Kristianse­n.
PRIVATMEGL­EREN: Daglig leder Silje Frøyshol Kristianse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway