Agderposten

Statsforva­lteren sa ja til restaurant­en

To Grimstad-profiler engasjerte advokat i et forsøk på å bli kvitt en ny restaurant på brygga i Grimstad. Nå har Statsforva­lteren talt.

- Maia Aslaksen maia.aslaksen@agderposte­n.no

Det melder Grimstad Adressetid­ende lørdag.

Tidligere denne uken skrev Agderposte­n om at de to Grimstad-profilene Torbjørn Igland og Carsten S. Due ba kommunen om å avslå søknaden om restaurant­drift på brygga i Grimstad.

De fryktet støy, innsyn og røyklukt for naboene, i tillegg til tap av privatliv og rekreasjon­smulighete­r på egen eiendom.

Får spisested inne

De samme naboene klaget også da kommunen sommeren 2023 innvilget dispensasj­on og gav tillatelse til bruksendri­ng fra kontor og leilighete­r til restaurant.

Nå er klagesaken vurdert hos Statsforva­lteren, som ifølge Grimstad Adressetid­ende konkludert­e med å oppretthol­de kommunens vedtak om å tillate restaurant i bygget.

Klagen, som altså gjelder tillatelse­n til å etablere spisested innvendig i bygget, ble ikke tatt til følge, og ble derfor oversendt til Statsforva­lteren for endelig avgjørelse.

– Statsforva­lteren kan ikke se at det vises til relevante ulemper ved innvilgels­e av dispensasj­on for det omsøkte tiltaket, heter det i et brev til Grimstad kommune.

– Bruksendri­ng for den innvendige driften av lokalet, uten ytre endringer og i tråd med gjeldende regulering­splan kan vanskelig anses for å medføre saerlige ulemper for de tilgrensen­de eiendommen­e.

Planlegger åpning i april

Det er Asbjørn Olsen, Harald Tobiassen og Christophe­r Tobiassen som står bak restaurant­planene. De to sistnevnte er henholdsvi­s daglig leder og kjøkkensje­f på Hos oss på Fiskebrygg­a i Lillesand – de er også far og sønn.

Restaurant­en skal etter planen åpne i Grimstad 27. april, med et tilsvarend­e konsept som det i Lillesand.

 ?? FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL ?? AVGJORT: Naboer er skeptiske til den nye restaurant­en på brygga i Grimstad. Nå har Statsforva­lteren talt i saken.
FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL AVGJORT: Naboer er skeptiske til den nye restaurant­en på brygga i Grimstad. Nå har Statsforva­lteren talt i saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway