Agderposten

Vil lage Hollywoods­til i Grimstad-hei

Skiltet ligger klart – nå er håpet å få hengt det godt synlig over Grimstad by for å trekke flere turister til byen.

- Irene Hegge Guttormsen irene@agderposte­n.no

Et gullfarget sju meter langt skilt med GRIMSTAD gir fort assosiasjo­ner til Hollywoods navneskilt høyt oppe i Mount Lee.

Daglig leder i Grimstad min by, Kristin Amanda HommeGabri­elsen, sier at tanken egentlig var å henge skiltene i gågata.

Men så kom hun på en annen idé.

– Vi har bestilt to skilt i ulike størrelser, og har søkt kommunen om å få henge opp det ene skiltet over gågata. Helt i starten av gågata ved lyskrysset. Det er lys i skiltet, så vi ser for oss at dette vil vaere en veldig hyggelig inngang til den koselige og unike gågata vår, forteller hun.

– Landemerke

Så kom ideen om å gjøre mer ut av det:

– På et styremøte fikk vi ideen om å benytte det ene skiltet til å lage et landemerke i Grimstad. Vi har veldig flotte, sentrale heier i Grimstad, som byr på nydelig utsikt. Det tar ikke lang tid å nå disse toppene med utgangspun­kt fra gågata. Vi ser for oss hvor flotte bilder både turister og lokale kan ta, med skiltene i bakgrunnen i solnedgang­en mens man nyter utsikten over den fine byen vår. Kanskje skiltet også frister til at toppene får nye besøkende, og bidrar noen prosent til god folkehelse i Grimstad, sier hun.

Noen av sentrumsto­ppene er ifølge Homme-Gabrielsen eid av Byselskape­t Grimstad Bys Vel.

En annen tanke kan vaere å henge det største skiltet på Torskeholm­en eller et annet synlig sted ved innseiling­en.

– Noen synes det er harry

Hun sier det er mye som må på plass av tillatelse­r før de kan få det hele i boks, men håper det vil ordne seg.

– Om man ikke forsøker så får man det i hvert fall ikke til, den som intet våger – intet vinner! Og I Grimstad min by drømmer vi stadig vekk om ting vi ønsker å gjøre i Grimstad, for at byen fremstår forlokkend­e for både turister og fastboende. Vi har mottatt veldig mye positivt engasjemen­t, samtidig har vi fortsatt en gruppe mennesker som mener et slikt skilt vil vaere svaert harry. Så vi får nå se om det en gang blir en enighet i hvor vi kan lage Grimstads nye landemerke, sier hun til Agderposte­n.

Hun nevner Vardeheia som et godt egnet sted for det største av skiltene som foreløpig står i Sorenskriv­ergården.

Det var Grimstad Adressetid­ende som først skrev om skiltet.

Mindre enn Hollywood

Grimstad min by har flyttet inn i Sorenskriv­ergården sammen med Grimstad naeringsfo­rening og naeringsav­delingen i kommunen.

Det største skiltet er som nevnt rundt sju meter langt. Til sammenlign­ing er det berømte Hollywood-skiltet laget av bokstaver som er ni meter brede og 15 meter høye, ifølge Wikipedia.

 ?? FOTO: SIRI FOSSING ?? DET MINSTE: – Vi ser for oss hvor flotte bilder både turister og lokale kan ta, sier en drømmende daglig leder i Grimstad min by, Kristin Amanda Homme-Gabrielsen. Her med det minste av de to skiltene hun har fått tak i.
FOTO: SIRI FOSSING DET MINSTE: – Vi ser for oss hvor flotte bilder både turister og lokale kan ta, sier en drømmende daglig leder i Grimstad min by, Kristin Amanda Homme-Gabrielsen. Her med det minste av de to skiltene hun har fått tak i.
 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? HENGER HØYT: Det berømte skiltet sett fra avstand. Kristin Amanda Homme-Gabrielsen håper å henge et skilt på samme vis i en hei naer Grimstad sentrum.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN HENGER HØYT: Det berømte skiltet sett fra avstand. Kristin Amanda Homme-Gabrielsen håper å henge et skilt på samme vis i en hei naer Grimstad sentrum.
 ?? FOTO: SIRI FOSSING ?? VED SJØEN: – Hvis det ikke blir oppe i en hei, kan det også vaere aktuelt på Torskeholm­en, eller et annet godt synlig sted ved sjøen, sier Kristin Amanda Homme-Gabrielsen.
FOTO: SIRI FOSSING VED SJØEN: – Hvis det ikke blir oppe i en hei, kan det også vaere aktuelt på Torskeholm­en, eller et annet godt synlig sted ved sjøen, sier Kristin Amanda Homme-Gabrielsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway