Agderposten

Hva kan kommunen stilles til ansvar for?

Om visuell forsøpling i Arendal.

- Kolbjørnsv­ik, Arendal Johnny Hermansen

Vi som bor her har lett for å stille krav og forventer nok at det meste skal løses av kommunen, det er naermest en forutsetni­ng i et velorganis­ert demokrati.

Mye er bra, men på et område svikter det med gjennomfør­ing, og det nettopp på det mest synlige, nemlig forsøpling. Etter hvert blir vi alle mer eller mindre blinde for hva vi nesten daglig observerer. For besøkende til byen derimot, kan forsøpling­en dessverre bli det de husker best.

Er det da slik at rette vedkommend­e ikke er kjent med forholdene? Nei, det har gjentatte ganger i pressen blitt tatt opp flere forhold uten at noe har skjedd.

Over flere år var det et steinkrate­r i enden av Strømsbusl­etta med intet mindre enn et pukkverk midt i bebyggelse­n. Omsider ble da området ryddet og bebygd slik at det nå fremstår eksemplari­sk.

Men, det mest synlige de, er et reklameski­lt ulovlig oppsatt og fortsatt synlig i vid omkrets. Denne ulovlighet­en har ikke ført til reaksjoner i de 3 årene dette har foregått til tross for at media har omtalt det ved flere anledninge­r.

Media har også vist stor oppmerksom­het på e en naer nabo på Strømsbu, nemlig det «utbomba» skolebygge­t som i årevis ikke bare har vaert en visuell skam, men som også innebaerer potensiell fare for barn og ungdom.

For ikke lenge siden kunne vi applaudere rivingen av et falleferdi­g forretning­sbygg i Blødekjaer, men også i det tilfellet var kommunens manglende handlekraf­t over år kritikkver­dig.

På Myrene har et tidligere rødmalt bolighus fått stå i årevis til skam for omgivelsen­e. Hvorfor?

Vi gleder oss over innsatsen til parkvesene­t om sommeren. Det bugner av flotte blomster over hele sentrum. Det går altså an.

 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? Vi gleder oss over innsatsen til parkvesene­t om sommeren. Det bugner av flotte blomster over hele sentrum. Det går altså an, skriver Johnny Hermansen.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN Vi gleder oss over innsatsen til parkvesene­t om sommeren. Det bugner av flotte blomster over hele sentrum. Det går altså an, skriver Johnny Hermansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway