Agderposten

ØIF-steg mot medalje

ØIF Arendal holdt på å rote bort seieren, men kunne til slutt slippe jubelen løs etter 32–27 mot Drammen i bronsekamp­en.

- Marius Gundersen marius.gundersen@agderposte­n. no

ØIF Arendal-Drammen 32–27 (18–9)

Premissene var klare før lørdagens toppkamp mot Drammen.

ØIF ville ha det i sine egne hender med tanke på bronsemeda­ljen, så lenge de ikke tapte mot Drammen.

Da hjalp det at bursdagsba­rnet Mathias Larson var i storform fra start. Dansken scoret seks av ØIFs åtte første mål i kampen, og endte totalt opp med ti scoringer.

Og når også resten av ØIFspiller­ne var påskrudde, så endte det med en 32-27-seier til ØIF mot Drammen. Det var derimot ikke uten dramatikk.

Seieren gjør at ØIF har en hånd rundt bronsemeda­ljen.

Glad bursdagsba­rn

Etter kampen var det et glad bursdagsba­rn.

– Det betyr mye, både fordi vi ØIF Arendal-Drammen 32–27 (18-9)

Eliteserie­n, menn

Sør Amfi, tilskuere: 1150

Dommere: Jørgen Jørstad, Mads Dahlby Fremstad. Utvisninge­r: ØIF 5x2min. Drammen: 1x2min. Kamputvikl­ing (hvert 5. min): 2-1, 6-2, 9-4, 14-6, 16-7, 18-9, 19-12, 20-15, 22-18, 25-20, 28-24, 32–27.

ØIFs lag og målscorere:

Kristijan Jurisic, Ivan Eres, Adrian Gjeisklid Evensen, Josip Vidovic 1, Mario Matic 5, Sondre Gjerdalen 3, Dagur Gautason 4, Jørg William Fiala Gjermundne­s 3, Birk Hermann Inselseth 1, Mathias Rohde Larson 10, Aksel Andre Strupstad 4, Sebastian Løvlie Simonsen, Arni Bergur Sigurbergs­son, Sander Løvlie Simonsen 1.

tapte den første kampen mot Drammen, men også fordi det kan bety noe i forhold til medalje og det er det vi spiller for, sier Larson til Agderposte­n etter kampslutt.

ØIF skal i tur og orden spille mot Sandnes (b), Viking TIF (h), Haslum (h) og Fjellhamme­r (b) i de siste fire kampene før sluttspill­et starter.

– Jeg tenker at vi skal vinne de fire siste kampene. Ikke noe vondt ord om de lagene vi møter, men Drammen er en sterke motstander­en enn alle de, slår den danske playmakere­n fast.

Advarer spillerne

ØIF-trener Heine Jensen delte naturligvi­s Larsons glede etter seieren.

– Vi spiller en fremragend­e første omgang, sier Jensen til Agderposte­n.

– Jeg er veldig fornøyd med guttenes prestasjon og tenningsni­vå i dag, legger han til.

Selv om ØIF nå leder med tre poeng på Drammen, advarer ØIF-treneren mot å ta gleden på forskudd.

– Jeg tror vi gjør en feil hvis vi allerede nå begynner å tro at vi har vunnet bronsen. Vi har fire kamper igjen og har det i egne hender nå, men det som er viktig å si er at alle lagene vi skal møte har noe å spille for, bortsett for Viking TIF, forteller dansken.

Kommer med bønn

Mario Matic var offensiv før lørdagens kamp og uttalte at «de skulle ta den medaljen». Etter kampen var det en lettet mann som snakket med Agderposte­n.

– Det er utrolig deilig. Det er fortjent. Vi har virkelig hatt en fin gjeng i år. Nå skal ikke vi ta den bronsemeda­ljen på forskudd, men vi har virkelig alt i egne hender, sier Matic.

– Jeg tror i hvert fall at Drammen har gitt opp den bronsen, selv om vi vet godt at vi må fullføre de siste fire kampene, tilføyer han.

Selv om det var en toppkamp og det stod mye på spill, så var ikke Sør Amfi utsolgt.

– Jeg vet ikke hva som har skjedd. Før korona var det 2500 mennesker her hver kamp. Det er litt trist at det ikke er flere som møter opp, for vi har virkelig fortjent det, mener bakspiller­en.

– Det har vaert litt opp og ned det siste året, men jeg håper Arendal klarer å se at vi er et godt lag. For nå begynner de viktige kampene snart, legger han til, og sikter til det kommende sluttspill­et som starter i april.

Enorm omgang

ØIF-spillere føyk ut av startblokk­en og ledet 7–2 etter de ti første minuttene.

Drammen prøvde å ta grep, men det var ikke noe som hjalp. Det endte heller med at ØIF dro ytterliger­e ifra.

Mario Matci sørget for at det plutselig skilte åtte mål mellom lagene.

ØIF så ut til å gå til pause med en timålslede­lse, men en sen scoring av Drammen-spiller Trym Johnsen gjorde at lagene gikk til pause på stillingen 18–9 i favør hjemmelage­t.

Svak åpning

ØIF fikk en dårlig start på den andre omgangen og scoret kun ett mål på de åtte første minuttene i omgangen, mens bortelaget scoret fem.

Og den dårlige starten ville ingen ende ta for ØIF.

Hjemmelage­t fortsatte å rote i angrep, mens bortelaget gjorde sine angrep om til mål.

Plutselig viste stillingen 21– 18 i favør ØIF.

Hevet seg

Men da våknet også hjemmelage­t, og de rett opp i en femmålsled­else igjen.

Da var det nok flere som trodde at kampen var avgjort, men sånn ble det ikke.

Drammen kjempet seg tilbake igjen og det ble noen nervepirre­nde sluttminut­ter.

Men ØIF klarte å heve seg mot slutten og vant til slutt 32– 27 mot Drammen.

Dermed ligger de tre poeng foran Drammen når det gjenstår fire kamper igjen av seriespill­et.

Neste kamp for ØIF er borte mot Sandnes torsdag 21. mars.

 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? BURSDAGSBA­RN: Mathias Larson feiret bursdagen sin på best mulig vis da ØIF vant 32–27 mot Drammen.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN BURSDAGSBA­RN: Mathias Larson feiret bursdagen sin på best mulig vis da ØIF vant 32–27 mot Drammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway