Agderposten

Nå har hun hele butikken alene – igjen

I fjor flyttet hun butikken sin over gata – til et fellesskap der hun etter mange år endelig kunne få sommerferi­e. Nå er Anita Sørstrømme­n igjen alene.

- Irene Hegge Guttormsen irene@agderposte­n.no

– Madam Mim har overtatt hovedansva­ret for lokalene og blitt litt stor igjen. Jeg hadde nyåpning 5. mars og vil dermed satse videre i byen.

Det forteller Anita Sørstrømme­n som har treleker og kostymer som grunnpilar­er i nisjebutik­ken.

Ser en ung trend

Etter snart 16 år som selvstendi­g naeringsdr­ivende i Arendal, har 58-åringen slettes ikke tenkt å gi seg.

– Jeg vil vaere med og bidra til en levende by. Byen blir kjedelig hvis det ikke er kule, små butikker her – og nå har jeg jo fått mange gode naboer her i Torvgaten. Når arendalitt­er har besøk, tar de gjerne med seg sine gjester til gata vår, for her er det jo mange nisjer, sier hun fornøyd.

Hun ser også en trend blant unge foreldre:

– I stedet for masse plastleker, vil de heller ha noen få kvalitetsl­eker – gjerne i tre.

La ned

Sørstrømme­n hadde drevet alene i 15 år da hun for et drøyt år siden flyttet inn til interiørbu­tikken By Moberg. Det var da hun sa at hun gledet seg til å kunne ta litt sommerferi­e siden de var flere til å passe på butikken – som altså egentlig var to butikker i ett.

Nå er den danskedrev­ne butikken historie i Arendal. Konseptet lever videre i hjemlandet.

Men noen av varene er på plass i Sørstrømme­ns lokaler under navnet Villstrå, som hun driver.

Startet med Ericsson

Sørstrømme­n drev butikken sin oppe i Blødekjaer i tre før hun flyttet ned til det såkalt rosa huset i Torvgaten.

Etter 12 år der, tok hun i fjor vinter med seg deler av vareutvalg­et sitt over gata.

Hun droppet yogautstyr og fortsatte med en begrenset utvalg varer bakerst i de «nye» lokalene.

Men nå har hun altså stedet helt for seg selv.

Sørstrømme­n sier det ble litt ferie i fjor sommer, men at det kanskje ikke bli så mye i år – slik hun jo har hatt det i 14 år tidligere.

– Men det går bra. Jeg stenger noen dager og styrer litt etter når på året det er mest kunder, sier dama som egentlig sivilingen­iør og flyttet til Arendal grunnet Ericsson

Det var i 1994. Etter noen år der, havnet hun i Oslo, før hun kom tilbake til Arendal. Deretter startet hun forretning­en sin i 2008.

 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? FARGER: Kostymer er populaert hele året. – Det er kanskje de beste lekene, for da får barna utfoldet seg og brukt fantasien sin, sier Sørstrømme­n.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN FARGER: Kostymer er populaert hele året. – Det er kanskje de beste lekene, for da får barna utfoldet seg og brukt fantasien sin, sier Sørstrømme­n.
 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? NISJEGATE: Torvgaten består nå av mange nisjebedri­fter. – Når folk i Arendal har besøk, tar de gjerne gjestene med til gata vår, sier Anita Sørstrømme­n.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN NISJEGATE: Torvgaten består nå av mange nisjebedri­fter. – Når folk i Arendal har besøk, tar de gjerne gjestene med til gata vår, sier Anita Sørstrømme­n.
 ?? ?? LEKER FRAM: Da hun flyttet inn her i fjor, hadde hun sine ting på bakrommet, mens en danskdreve­t interiørbu­tikk lå i front. Nå er interiørti­ng kommet på «bakrommet», mens lekene får rule hos Anita Sørstrømme­n.
LEKER FRAM: Da hun flyttet inn her i fjor, hadde hun sine ting på bakrommet, mens en danskdreve­t interiørbu­tikk lå i front. Nå er interiørti­ng kommet på «bakrommet», mens lekene får rule hos Anita Sørstrømme­n.
 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ??
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway