Agderposten

Jubler over tilskudd til den nye tråkkemask­inen

Vegårshei Ski- og Aktivitets­senter jubler over 400.000 kroner fra fylkesutva­lget i Agder til tråkkemask­in. Pengene til maskinen som allerede er innkjøpt, både trygger driften og har gjort anlegget enda mer attraktivt.

- Johs. Bjørkeli redaksjone­n@agderposte­n.no

– Vi er vanvittig glade for at fylket vil vaere med på laget. Det har sendt gode ringvirkni­nger. Nå strømmer folk til parken. Denne hadde det vaert umulig å få laget uten den nye tråkkemask­inen. Den gamle var ikke stor nok til å lage hopp eller skyve på kunstsnø, sier daglig leder ved Vegårshei Ski- og Aktivitets­senter, Kristine Simonstad, til Agderposte­n.

Simonstad sier at det er veldig gledelig at parken har blitt svaert populaer blant en viktig målgruppe - barn og unge mellom 13 og 20 år.

– Men vi ser også at førti pluss med barn koser seg der, sier hun.

Søknad først avslått

Vegårshei kommune sliter med økonomien, men innvilget et kommunalt lån på 1,8 millioner kroner. Derfor kunne tråkkemask­inen bli innkjøpt ved sesongstar­t.

For å fullfinans­iere kjøpet søkte Vegårshei Ski- og Aktivitets­senter om et tilskudd fra Agder fylkeskomm­une på 800.000 kroner.

Fylkeskomm­unedirektø­r Tine Sundtoft innstilte på avslag på søknaden fra Vegårshei Ski- og Aktivitets­senter. Dette fordi «fylkeskomm­unen har ikke etablert ordninger for slike tiltak, og spillemidl­ene åpner heller ikke opp for tilskudd til dette formålet».

Sundtoft var også skeptisk til å gi tilskudd til et anlegg fylkeskomm­unen var medeier i.

Halvert

Fylkespoli­tikerne ville det imidlertid annerledes enn fylkeskomm­unedirektø­ren. Fremskritt­spartiet foreslo først å innvilge søknadssum­men på 800.000 kroner. Det endte med tilskudd på 400.000 kroner etter forslag fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre.

– Vi må nok se hvordan vi skal få dekket inn det vi mangler når vi gjør opp sesongen. Dette er så absolutt ikke kroken på døra, sier Simonstad.

– Jeg håper vi kan fortsette det gode samspillet med fylket.

Sesongslut­t

– Hvordan har sesongen vaert?

– Den har vaert god. En dag hadde vi omsetnings­rekord, sier daglig leder Kristine Simonstad, uten at hun på stående fot i bakken søndag kunne huske tallet.

– Hvordan er forholdene i anlegget akkurat nå?

– Det er ganske bra i hovedbakke­n og barnebakke­n, men i parken er det stengt. Det ser ut som det går mot sesongavsl­utning neste onsdag. Da graver vi et hull nederst i bakken og avslutter med et «splash», sier en fornøyd Kristine Simonstad.

 ?? FOTO: JOHS. BJØRKELI ?? GLAD: Daglig leder ved Vegårshei Ski- og Aktivitets­senter, Kristine Simonstad er fornøyd med 400.000 kroner fra fylkesutva­lget.
FOTO: JOHS. BJØRKELI GLAD: Daglig leder ved Vegårshei Ski- og Aktivitets­senter, Kristine Simonstad er fornøyd med 400.000 kroner fra fylkesutva­lget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway