Agderposten

Derfor er Saltrød riktig plassering av det nye helsehuset

Kommunedir­ektøren har nettopp lagt fram forslag om å oppretthol­de planen om å bygge nytt sykehjem på Saltrød og at dette inngår i områdeplan­en for bydelen. Dette er vi i Arbeiderpa­rtiet svaert glade for ettersom vi i flere år har ment at Saltrød er det ab

- Ramani Constance Nordli, leder for Helseutval­get (AP) Karl Fredrik Lundberg, medlem av Helseutval­get (AP) Steinar Ostermann, medlem av Aps bystyregru­ppe

Vi vet at gruppen pleietreng­ende eldre vil øke kraftig i årene som kommer, for vi lever lenger. Mange eldre vil vaere friske nok til å kunne klare seg selv, men stadig flere vil etter hvert ha et stort pleiebehov, og mange vil utvikle demens. Vi kan ikke forvente at pårørende skal kunne ta seg av alle disse. Derfor trenger vi forutsigba­rt og langsiktig tilbud til våre mest pleietreng­ende eldre, vi trenger et helsehus.

Det er svaert gledelig at kommunedir­ektøren nå kommer med forslag om å bygge nytt helsehus på Saltrød med nytt kjøkken og sentralvas­keri og at dette skal inngå i den nye områdeplan­en for Saltrød. Dette er helt i tråd med det vi i Arbeiderpa­rtiet har kjempet for lenge. Forslaget vil bidra både til å gi pleietreng­ende eldre et forutsigba­rt og verdig tilbud samtidig som det vil utvikle bydel Saltrød som et spennende og godt sted å bo og drive naering.

Så hvorfor er Saltrød best egnet? Det er tidligere gjort utredninge­r som har konkludert med at kommunen har behov for et Helsehus med 120 plasser på en tomt på minst 10–12 mål. Tomten på Saltrød er etter vår mening svaert velegnet til dette. Den ligger godt skjermet fra veien, tomten er i kommunalt eie og den er allerede regulert til formålet. Flere millioner kroner er og brukt til å frikjøpe tomter som er nødvendig for å realisere helsehuset.

Sentral beliggenhe­t: Helsehuset vil bli liggende blant en av hovedaksen­e inn mot Arendal med et godt utbygd veinett og kollektivt­ilbud. Og ikke minst: Et Helsehus på Saltrød vil svare opp de mange som gjennom de siste årene har etablert seg med bolig og ulike virksomhet­er i påvente av at dette tilbudet kommer. Når vi nå gjennomfør­er dette, skaper vi en forutsigba­rhet i forhold til alle som ønsker å vaere med på å utvikle området Saltrød.

Revitalise­ring av bydel Saltrød: Et nytt helsehus på Kollen/våtmarksom­rådet på Saltrød vil vaere selve motoren i den planlagte omstilling­en og revitalise­ringen av bydelen. Det som nå blir viktig, er at vi får en samordnet utvikling av Saltrød, noe vi håper den kommende områdeplan­en legger opp til. Samtidig håper vi at det blir lagt inn en stor grad av fleksibili­tet i områdeplan­en både når det gjelder bruken av helsehuset og andre tilbud som bygging av flere boliger og utvikling av et fremtidig Saltrød senter. Og gjerne en flytting av Lia Barnehage til området.Vi vet at de eldre vil trives i et miljø med mange tilbud som skaper liv i naerområde­t. For det er jo dette det i hovedsak handler om: Gi våre pleietreng­ende eldre et verdig tilbud, det fortjener de. Derfor håper vi forslaget om nytt helsehus på Saltrød får bred støtte i bystyret slik at vi kan sette endelig strek for en lang planperiod­e og endelig få vedtatt å etablere dette viktige tilbudet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway