Agderposten

Vurderer å endre Final8

Arendal fikk mye skryt for måten de arrangerte den andre utgaven av Final8. I løpet av den neste måneden vil konseptets framtid vaere klar.

- Marius Gundersen marius.gundersen@agderposte­n. no

– Det har vaert imponerend­e leveranse fra den lokale arrangøren. Det er et helt strøkent arrangemen­t, sa håndballpr­esident Kåre Geir Lio til Agderposte­n etter at Final8 for andre år på rad ble arrangert i Sør Amfi.

Nå er Norsk Topphåndba­ll og Norges Håndballfo­rbundet i en evaluering­sfase der de prøver å finne ut av hva som vil skje videre med Final8.

– Forbundet sender ut en undersøkel­se til de involverte. Før man da skal ha et møte igjen om et par uker hvor vi vil analysere og se hva vi skal gjøre videre, sier daglig leder i Norsk Topphåndba­ll, Hein W.

Barthold til Agderposte­n.

Endre konseptet?

Da Arendal ble tildelt arrangemen­tet i april 2022, ble det skrevet under på en 2+1-årskontrak­t. Det innebar at Arendal var garantert å arrangere turneringe­n i 2023 og 2024, og 2025 om turneringe­n skulle bli en suksess.

– Hvis de går videre med Final8, så ser jeg på oss som den beste kandidaten, sier daglig leder i ØIF Arendal, og prosjektle­der for Final8, Per Carsten Michelsen til Agderposte­n.

– Jeg tviler på at de flytter det, men tror heller at de endrer konseptet, tilføyer han.

For det er nemlig noe som skal evalueres, om Final8 konseptet skal fortsette.

– De tilbakemel­dingene som har vaert er at alle syns det har vaert hyggelig og koselig å ha en sånn håndballhe­lg, forklarer Barthold.

– Vi skal finne ut av veien videre nå. Er det Final8, Final4 eller rene cupfinaler igjen, fortsetter den daglig leder i Norsk Topphåndba­ll.

Konseptet Final8 er inspirert fra finalekons­eptet i håndballen­s Champions League, kalt Final4. Det kalles Final4, siden damene og herrene har hver sin helg der de spiller semifinale­r og bronsefina­ler. Dette er altså et alternativ som kan vaere mulig.

Avgjøres i april

Avgjørelse­n må tas før mai, siden da lages utkastene til terminlist­ene for neste sesong. Barthold forteller at de regner med å ha på plass hva som skjer videre med Final8 i løpet av april, men én ting er han i hvert fall sikker på:

– Final8 er ikke baerekraft­ig hvis ikke det er flere parter og tilskuere som har lyst til å komme.

– Arrangemen­tet i år tok nye steg, blant annet med tanke på fanzone. Det er et godt arrangemen­t, men man skulle ønske at flere hadde benyttet anledninge­n til å se det live i arenaen, slår han fast.

Bedre billettsal­g i år

I fjor ble det solgt drøyt 12 000 av 20 000 billetter til Final8.

Heller ikke i år var det fulle haller under arrangemen­tet i Sør Amfi.

Michelsen opplyser at det ble solgt rundt 14 000 billetter.

– Vi har ikke fått de endelige tilskuerta­llene men det ender vel på 1500 eller 2000 tilskuere mer enn i fjor. Når det skal sies så ble det spilt to kamper mer i år, med tanke på bronsefina­lene, forklarer Michelsen til Agderposte­n.

Michelsen er klar på at de har «generelt fått veldig gode tilbakemel­dinger», men også han ser problemene med at det ikke kommer nok folk og ser på.

– Vi syns det var et par knepp opp fra forrige gang, sier ØIFs daglig leder, før han fortsetter:

– Men det er ikke godt nok. Det burde vaert stinnbrakk­e. Vi burde fått inn ekstra tribuner, men sånn ble det ikke.

 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? EVALUERING: Hein W. Barthold er daglig leder i Norsk Topphåndba­ll. Han forteller at det er usikkert hva som skjer videre med Final8.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN EVALUERING: Hein W. Barthold er daglig leder i Norsk Topphåndba­ll. Han forteller at det er usikkert hva som skjer videre med Final8.
 ?? FOTO: HELGE N. OLSEN ?? USIKKER FREMTID: Per Carsten Michelsen er fornøyd med gjennomfør­ingen av selve arrangemen­tet, men syns det er kjipt at det ikke kommer flere tilskuere.
FOTO: HELGE N. OLSEN USIKKER FREMTID: Per Carsten Michelsen er fornøyd med gjennomfør­ingen av selve arrangemen­tet, men syns det er kjipt at det ikke kommer flere tilskuere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway