Agderposten

Hvordan vil Høyre utvikle Eydehavn og Saltrød?

Hvilke visjoner og konkrete planer har Arendal Høyre for Eydehavn og Saltrød?

- Eydehavn og Saltrød, Arendal Henning Glad

Jeg stiller spørsmålet utelukkend­e fordi jeg ikke er i stand til å se en eneste ambisjon, utover det at vi skal bygge flere boliger og endre skolestruk­turen. Hva betyr det for folk som bor her, når Høyre vil legge til rette for vekst?

Agderposte­n har lagt ut en artikkel på Facebook, med overskrift­en: Ap-jubel for «sykehjem-seier».

Under denne tråden kommentere­r blant annet Haagen Poppe. Der skriver han at Arendal Øst «kanskje er det viktigste satsingsom­rådet for nye boliger, og der flest nye arendalitt­er vil bosette seg i årene som kommer.»

Videre sier han at Arendals nye havn på Eydehavn, «muliggjør utviklinge­n av anslagsvis 4500 arbeidspla­sser.»

Dette er supergode meldinger. Alle er velkomne.

Samtidig går Høyre sterkt imot bygging av sykehjem på Saltrød. De vil endre skolestruk­turen, noe som i praksis vil si å legge ned skoler. I tillegg er store naturområd­er på Eydehavn lagt under asfalt i en ny vei. Veien trenger vi etter årevis med ekstremt belastende trailertra­fikk gjennom tettbygd skolevei. Tunnel ble for dyrt.

Nå skal det bygges hus, og nye naturområd­er vil gå tapt for utviklinge­n. (Vekst ønsker vi og for å lage omelett må man knuse noen egg. Skjønner det, men bruk hodet, nå, i valg av naturområd­er.)

Dersom anslagene om arbeidspla­sser ved batterifab­rikken slår til, samt fremtidspe­rspektiver knyttet til ringvirkni­nger omkring havna, vil det vaere et enormt stort behov for både skoleplass­er, natur og sykehjem. Idrettsanl­egg, basseng og kulturtilb­ud for ungdom, tilrettele­gging av trafikksik­kerhet, politi, og alt annet et saers voksende miljø trenger for å bli utviklende og bra.

Så spørsmålet mitt er:

Hvilke visjoner og planer har egentlig Poppe og Høyre for fremtiden til innbyggern­e på Saltrød og Eydehavn? Hvordan ser det ut der om femten, tjue år?

 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? Hvordan ser det ut på Saltrød og Eydehavn om femten, tjue år, hvis Høyre får bestemme? spør Henning Glad.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN Hvordan ser det ut på Saltrød og Eydehavn om femten, tjue år, hvis Høyre får bestemme? spør Henning Glad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway