Agderposten

8. mars-innlegget er fullt av feil og svekker tilliten til likestilli­ngsarbeide­t

Opposisjon­spolitiker­ne Joyce Pigao og Aina Adriansen Munthe skriver et innlegg om likestilli­ng på kvinnedage­n. Temaet er viktig, men innlegget er fullt av feilaktige påstander og bidrar dessverre til å svekke tilliten til både likestilli­ngsarbeide­t og det

- Siren Thorvaldse­n og Andreas Brovig

Vi er enige i at vi gjerne kunne hatt en større kvinneande­l i bystyret, men sammensetn­ingen er det velgerne som bestemmer. Noe annet blir udemokrati­sk.

Det er også spesielt at AP og SV angriper oss i det borgerlige flertallet, når både AP, SV, Rødt og MDG alle stilte med mannlige toppkandid­ater i høstens valg, og heller ikke benyttet muligheten­e de hadde til å få flere kvinner inn i formannska­pet.

Innlegget til Pigao og Munthe inneholder i tillegg en rekke feil påstander, som at flertallet valgte inn 6 menn i formannska­pet, at formannska­pet ikke skulle vaere lovlig sammensatt og de tuller litt med statistikk­en når de slår sammen administra­sjonsutval­g og formannska­p og beregner kvinnepros­enter. Her er det for Lillesands del snakk om delvis samme personer som sitter i utvalgene. De har heller ikke tatt med at de tillitsval­gte i administra­sjonsutval­get er kvinner.

Sannheten er at administra­sjonsutval­get i Lillesand består av 3 kvinner og 2 menn, med politikere og ansattrepr­esentanter. Sannheten er at formannska­pet er lovlig sammensatt, og består per i dag i hovedsak av gruppelede­re, noe som har vist seg vaere hensiktsme­ssig. De er valgt i egenskap av sin funksjon og sitt mandat fra partiet, ikke på bakgrunn av personlige egenskaper som kjønn, etnisk bakgrunn eller funksjonse­vner.

Vi opplever at SV og AP-politikern­e tar oss inn på et sidespor i likestilli­ngs- og mangfoldsd­ebatten, når de fokuserer på (feilaktige) og detaljerte påstander rundt enkelte ting. I det store og nyanserte bildet kan vi også konstatere at vi har ansatt en kvinne som kommunedir­ektør, og hennes ledergrupp­e består av 5 kvinner og 1 mann. Når det gjelder sammensetn­ingen av alle kommunale ledere, så er ca. 70 % av alle ledere kvinner, og ca. 30 % menn. Så Lillesand kommune har en kjempemess­ig overvekt av kvinnelige ledere.

Vi kunne ønske at opposisjon­spolitiker­ne ville bidra til å løfte nivået på den politiske debatten, i stedet for å komme med usaklige angrep og direkte feilaktige påstander. Ingen er tjent med dette. Vi håper at vi i resten av den politiske perioden kan jobbe sammen og tverrpolit­isk med de store utfordring­ene vi står overfor, til det beste for innbyggern­e i Lillesand.

Leder av plan- og miljøutval­get og gruppelede­r i Lillesand Høyre

 ?? ?? Leder av plan- og miljøutval­get Siren Thorvaldse­n og Andreas Brovig, gruppelede­r i Lillesand Høyre.
Leder av plan- og miljøutval­get Siren Thorvaldse­n og Andreas Brovig, gruppelede­r i Lillesand Høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway