Agderposten

10 minutter var alt tyven trengte

Den korte butikkture­n var alt tyven trengte for å sykle av gårde med Maria Dalbys grønne elsykkel. Nå lover hun dusør.

- Vilde Polle Nøtnes vilde.notnes@agderposte­n.no

– Jeg har kjørt rundt i en time nå, men jeg har ikke funnet den, dessverre.

Det forteller eier Maria Dalby, som nå er en sykkel fattigere, til Agderposte­n.

Tirsdag ettermidda­g parkerte hun den grønne elsykkelen sin på utsiden av Kiwi i Arendal sentrum.

– Jeg parkerer alltid der. Det er naermest inngangen og jeg har aldri hatt problemer. Den har alltid stått der når jeg har kommet ut igjen.

Men akkurat denne dagen, skulle den sporløst forsvinne.

– Jeg var maks inne i 10 minutter, men det var nok for sykkeltyve­n.

Etter at hun oppdaget sykkeltyve­riet, anmeldte hun forholdet til politiet og la ut en Facebook-status der hun etterlyste hjelp.

«Min lett gjenkjenne­lige elsykkel og trofaste transportm­iddel er altså blitt tatt bort fra meg … og mens jeg venter på videooppta­k av bedriften, lurte jeg på om mine lokale Facebook-venner kunne delt og hjulpet meg med å få min elskede elsykkel tilbake» skrev hun.

Videre lovet hun at hvis noen hjalp henne med å finne sykkelen, ville hun gi en liten dusør.

– Jeg vil gjerne spandere en runde på Haralds pub på de som hjelper å finne sykkelen.

Sykkelen har siden 2018 vaert Dalbys trofaste transportm­iddel stort sett året rundt.

– Jeg sykler hele året, på vinteren bruker jeg piggdekk og er avhengig av den som transport siden jeg jobber i sentrum i en miljøorgan­isasjon og syns det er bedre å bruke bein i stedet for bensin.

Sykkelen er grønn, har en ringeklokk­e med blomster på, et setetrekk med Mummi-figuren Lille My og en fargerik kurv.

– Det er en veldig lett gjenkjenne­lig elsykkel.

Selv om hun har meldt tyveriet til politiet, håper Dalby at Facebook-venner og bekjente kan bidra til at sykkelen kommer tilbake.

– Det er jo ikke den type kriminalit­et politiet bruker mest ressurser på. Jeg kan alltid kjøpe en ny, men det er bare frustreren­de at sykler blir stjålet. Jeg har blitt frastjålet sykler før og jeg har aldri opplevd å få en sykkel tilbake igjen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? ETTERLYST: Etter at elsykkelen til Maria Dalby ble stjålet utenfor en matbutikk i Arendal sentrum, tok hun til Facebook i håp om å få hjelp til å finne den igjen.
FOTO: PRIVAT ETTERLYST: Etter at elsykkelen til Maria Dalby ble stjålet utenfor en matbutikk i Arendal sentrum, tok hun til Facebook i håp om å få hjelp til å finne den igjen.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? HÅPER: Maria Dalby kjøpte sykkelen i 2018 med arvepenger. Nå håper hun at hjelp fra lokale Facebook-venner skal bidra til at de blir gjenforent.
FOTO: PRIVAT HÅPER: Maria Dalby kjøpte sykkelen i 2018 med arvepenger. Nå håper hun at hjelp fra lokale Facebook-venner skal bidra til at de blir gjenforent.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway