Agderposten

Tror ikke på enkens forklaring

Broren til avdøde Jon Uleberg fra Bykle tror ikke på enkens forklaring om at hun rev det påståtte testamente­t i biter.

- Eirin Margrethe Fidje, Faedreland­svennen redaksjone­n@agderposte­n.no

– Det er kjedelig, og tidkrevend­e, sier Kjetil Uleberg.

Slik oppsummere­r han hvordan han opplever at arven etter hans avdøde bror Jon Uleberg nå er blitt advokatmat.

Denne uken vitnet Kjetil Uleberg i rettssaken der enken etter avdøde Uleberg har saksøkt ektemannen­s tre barn. Sentralt i striden er et testament som skal ha blitt revet i stykker, og spørsmålet om hvem som er rettmessig­e arvinger til Ulebergs verdier.

Fredag forklarte enken Wenche Gøthesen Uleberg seg for retten. Da uttalte hun at hun rev det angivelige testamente­t i stykker i sinne, og beskrev en betent familiesit­uasjon.

– Mye tull

Kjetil Uleberg fester på sin side ikke lit til hennes forklaring, men tror at det kan ha eksistert et testament.

– Jeg mener det er mye tull, men det får retten finne ut av, sier Uleberg til Faedreland­svennen, og fortsetter:

– Det er ikke Wenche som har revet det i fillebiter, jeg tror det ble revet av Jon. Han gav inntrykk av at han likte ungene sine.

Gøthesen Ulebergs advokat Sicilie Tveøy ønsker ikke å kommentere saken.

De to brødrene Kjetil og Jon Uleberg arvet i sin tid hver sin halvpart av en rekke hyttetomte­r på Hovden, og drev blant annet selskapene Uleberg ANS og Uleberg Maskin & Transport sammen, hvor de også her eide 50 prosent hver.

Det er ikke kommet frem hvor store verdier det er snakk om, men brødrene Uleberg var og er blant de rikeste i Bykle. Siste året Jon Uleberg dukket opp i skattelist­ene var i 2019. Da sto han oppført med en ligningsfo­rmue på 41 millioner kroner.

Kjetil Uleberg vil ikke anslå hvor stor formue broren etterlot seg da han døde i mai 2021.

– En del tomter er under regulering, så det er vanskelig å gi et eksakt tall, sier han.

Snakket om arv

Han sier at han og broren sjelden snakket om arven, men at den likevel ble tema ved noen anledninge­r.

–Jeg forsto det som at Ivar (Jon Ulebergs sønn, journ. anm.) skulle overta maskinene, og at de andre skulle dele det. Jeg ønsker at barna skal få mesteparte­n. Noe annet var ikke likt Jon, sier Uleberg.

Han beskriver broren som veldig aerlig.

Ifølge enkens forklaring skulle hun arve aksjene i selskapene Uleberg Maskin & Transport og Fjellfly, i tillegg til hans andel av huset, en jakthytte og en fjerdedel av resten av arven.

Det innebaerer også Jon Ulebergs halvpart av Uleberg ANS, hvor de største verdiene ifølge barnas advokat Bjørgulv Rygnestad ligger.

Det er gjort kjent at det også ble laget et utkast til et testament i 2020 fra regnskapsf­ører og advokat, som skulle gi enken to millioner kroner i kontanter. De andre eiendelene, inkludert Uleberg ANS, skulle gå til barna.

 ?? FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE ?? Kjetil Uleberg (bilde) og broren Jon Uleberg drev flere selskaper sammen, og eide også en rekke hyttetomte­r sammen på Hovden. Nå er arven etter avdøde Jon Uleberg tema for en betent arvestrid i Agder tingrett i Kristiansa­nd.
FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE Kjetil Uleberg (bilde) og broren Jon Uleberg drev flere selskaper sammen, og eide også en rekke hyttetomte­r sammen på Hovden. Nå er arven etter avdøde Jon Uleberg tema for en betent arvestrid i Agder tingrett i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway