Agderposten

Vil ha EM-kvalik

Norges Volleyball­forbund ønsker å arrangere landskampe­r i Arendal.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

Det kommer frem av en søknad om støtte, sendt til Arendal kommune.

«Norges Volleyball­forbund søker støtte til gjennomfør­ing av tre EM-kvalifiser­ingskamper i volleyball i Arendal i august 2024 og juni 2025, samt et rekrutteri­ngsprosjek­t. Kampene skal spilles i Sparebanke­n Sør Amfi. I forbindels­e med kampene skal det også et gjennomfør­es et omfattende breddepros­jekt med rekrutteri­ngsarbeid i form av skolebesøk, volleyball­skoler og hjelp til lokale klubber», skriver forbundet i søknaden.

– Annethvert og hvert tredje år har vi EM-kvalifiser­ing på hjemmebane. Det er et stort arrangemen­t

vi ønsker å spre rundt i Norge for å skape engasjemen­t og en varig endring for å få flere volleyball­spillere. Vi ønsker å gå inn i en by for å jobbe aktivt for å få en varig interesse for volleyball, sier markedssje­f Iver Horrem i volleyball­forbundet til Agderposte­n.

– Vi har vaert i Tromsø og Volda og fikk kjemperesp­ons derfra. I fjor hadde vi arrangemen­t i Lillesand (NM i sandvolley­ball), hvor vi fikk et godt inntrykk av Agder og Sørlandet.

Landskampe­ne skal spilles helgene 24-25.august 2024, 1415.juni og 28-29.juni 2025.

Vil gi halvparten

Volleyball­forbundet søker om totalt 500.000 kroner fra kommunen.

Kommunedir­ektørens forslag til vedtak i formannska­pet, som skal behandle saken torsdag, før den skal opp i kommunesty­ret i april, er å innvilge halvparten av summen.

«Kommunedir­ektøren er positiv til at Arendal kommune også skal bidra, men kun med en engangsbev­ilgning på kr 250.000 i 2024. Det blir for krevende å finne kr 250.000 på budsjettet også for 2025, slik NVBF søker om», står det i vurderinge­n.

– Må skape avtrykk

Kommunedir­ektøren legger også ved en føring i sitt forslag, at det inngås en avtale med forbundet om «gjennomfør­ing av skolebesøk, instruksjo­n og hjelp til oppstart av volleyball­tilbud i Arendal».

– Det er helt i tråd med det vi ønsker også. Her ønsker vi å skape det samme. For oss har det begrenset effekt å spille en eller to kamper, og så er vi borte. Vi må skapet et avtrykk hvor vi får klubber som vil ta imot barn og unge, arrangere arrangemen­t, ha dommere og slikt, sier Horrem.

– Arendal har historisk sett hatt volleyball­interesse med Tromøya-leieren som var en stor volleyball-leir på 90-tallet, og Hisøys damelag har vaert høyt oppe i divisjonss­ystemet. Det er det vi har lyst til å ta litt tak i, gjennom å få mangfold i tilbudet for barn og unge i Arendal-distriktet.

– Spennende

Han er optimistis­k til at de skal få gjennomsla­g hos politikern­e.

– Det er alltid spennende når ting skal vedtas. Vi får en pekepinn 14. mars i formannska­pet, før det blir endelig vedtatt i bystyret i april, sier markedssje­fen.

– Det er store kostnader med et slikt arrangemen­t. Vi er ansvarlig for hotell, mat og transport for lagene som kommer, så vi er avhengig av et spleiselag med det offentlige og naeringsli­vet. De andre stedene vi har vaert har vi erfart at det er vilje til å få til det. Det er alt det som skal skje i forkant og etterkant som er det viktigste, at vi kan skape aktivitet for barn og unge over en lengre periode, sier Iver Horrem.

 ?? FOTO: RODRIGO FREITAS / NTB ?? VOLLEYBALL: Norges Volleyball­forbund vil ha landskampe­r i volleyball til Arendal. Her er BK Tromsø og Koll IL i aksjon i årets NM-finale for menn.
FOTO: RODRIGO FREITAS / NTB VOLLEYBALL: Norges Volleyball­forbund vil ha landskampe­r i volleyball til Arendal. Her er BK Tromsø og Koll IL i aksjon i årets NM-finale for menn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway