Agderposten

Internasjo­nalt gjennombru­dd for lokale gründere

Arendals-firmaet Agdir har utviklet en programvar­e for landbrukst­eknologi, som nå skal selges over hele verden.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no FOTO: FRANK JOHANNESSE­N

– Bare den siste uken har vi sikret nye kunder i Italia og USA. Det er klart at det er et stort sprang for oss å ta, men også veldig gøy, sier medgründer og daglig leder i Arendals-firmaet Agdir, André Skoog Bondevik.

– Viktig å forstå

Selskapet ble dannet i 2017 og utviklet egne sensorer og programvar­e for å hjelpe bønder med å elektronis­k overvåke om åkrene var fuktige nok, om de trengte naering og passet temperatur­en.

I 2021 byttet de ut den egenprodus­erte sensoren som gjorde målingene på jordene, med sensorer laget av utenlandsk­e Soil Scout, og brukte sin egen programvar­e, Agdir Farm, på toppen.

– Alle data og informasjo­n vi har, og kommer til å få, er verdiløs uten god software. For mer lønnsom og baerekraft­ig matproduks­jon, er en software som vår helt nødvendig, sier André Skoog Bondevik.

Nå har sensorprod­usenten begynt å tilby den arendalsut­viklede programvar­en som standard til sine kunder, for å hjelpe bonden med å forstå hva målingene fra åkrene betyr.

Millioner av gårder

– Det åpner opp et helt nytt og stort marked for oss. Bare i EU er det flere millioner gårder som skal produsere framtidas mat. Deres behov for god programvar­e er like stor som her til lands, sier Bondevik.

De to partnerne har satt seg et mål om 100.000 nye kunder i løpet av de naermeste årene.

I en pressemeld­ing, sier sensorprod­usenten seg storfornøy­d med valget av en partner fra Arendal.

– Å slå seg sammen med Agdir har vaert et av de beste valgene vi har gjort. Mens vi har fokusert på banebryten­de hardware, har Agdir mestret software-siden, sier Jalmari Talola, CEO i Soil Scout.

SELGER VIDERE: Agdir har siden 2021 solgt sensorene fra Soil Scout.

 ?? ??
 ?? FOTO: AGDIR ?? GRÜNDERNE: Svein Arild Frøshaug og André Skoog Bondevik med sensorene fra Soil Scout som nå tilbyr deres programvar­e som standard.
FOTO: AGDIR GRÜNDERNE: Svein Arild Frøshaug og André Skoog Bondevik med sensorene fra Soil Scout som nå tilbyr deres programvar­e som standard.
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? MOBILBASER­T: Agdir Farm gir bonden varsler fra åkrene på mobilen.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N MOBILBASER­T: Agdir Farm gir bonden varsler fra åkrene på mobilen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway