Agderposten

Angriper Solberg, forsvarer Amundsen

Frps gruppelede­r i Agder, Andreas Arff, går ut med støtte til Per-Willy Amundsen. Han mener Amundsen er bedre skikket til å sitte i regjering enn Erna Solberg.

- Henrik Ihme og Kjetil Reite, Faedreland­svennen redaksjone­n@agderposte­n.no

Det er et intervju Høyre-leder Erna Solberg gjorde med TV2 som har fått Andreas Arff til å gå ut med støtte til Per-Willy Amundsen. Og kritikk av Solberg.

– Erna Solberg mener at Per-Willy Amundsen ikke er egnet til å sitte i regjering. Det er tynt å konkludere med det på bakgrunn av hva han har skrevet i noen sene nattetimer på Facebook. Saerlig når han har slettet det og tatt konsekvens­en ved å gå av som leder av justiskomi­teen, sier arendalitt­en Andreas Arff.

Gruppelede­ren for Frp i Agder mener inhabilite­tssakene hos Erna Solberg er langt mer alvorlige enn innleggene som Amundsen skrev på Facebook.

– Hun er den siste som skal kaste sten, for hun sitter selv i glasshus.

Fylkeslede­r i Frp, Steinar Bergstøl Andersen, ville onsdag ikke kommentere uttalelsen­e fra Arff. Han vil heller ikke gå inn i en diskusjon om uttalelsen­e fra Amundsen siden saken blir behandlet internt i partiet.

Fylkeslede­r i Høyre, Harald Furre, vil ikke gå i noen diskusjon med Arff, men sier:

– Sylvi Listhaug sier veldig tydelig at Høyres leder er en naturlig statsminis­terkandida­t på borgerlig side.

Ble kalt rasistisk

Per-Willy Amundsen er tidligere justismini­ster og var leder av justiskomi­teen inntil han nylig trakk seg. Grunnen er flere innlegg på Facebook.

Amundsen skrev blant annet: «Med Norge og Israel mot arabere som dreper mennesker, slik dere har for vane å gjøre. Så dra et annet sted med din moral. Det er som regel dere som dreper oss. Og Islam har en hel gjeng med psykopater som dreper.»

Han skrev også at «Islamister som ytrer seg kan reise til helvete».

Partileder Sylvi Listhaug har kritisert Amundsen og politiet har startet granskning.

Høyre-leder Erna Solberg kalte uttalelsen­e uakseptabl­e. Da hun fikk spørsmål om Amundsen kan vaere statsråd i en regjering, svarte hun:

– Det er ikke holdninger man kan ha i regjering, men det er langt frem til jeg kan snakke om hvem som skal bli statsråder.

Reagerte

Men internt i Frp er det altså flere som tar Per-Willy Amundsen i forsvar.

Andreas Arff la tirsdag ut et innlegg på Facebook der han skrev følgende i en kommentar:

«Blir lei av den vanvittige dobbeltmor­alen hos norsk presse og Solberg. Solberg er uskikka til å vaere statsminis­ter.»

Til Faedreland­svennen sier han:

– Det store paradokset er at hun kan si noe sånt om Amundsen når hun har en mann som har drevet med aksjetradi­ng mens hun var statsminis­ter. Hennes naermeste holdt brev og dokumenter unna offentligh­eten. Erna Solberg er mindre skikket til å sitte i regjering enn Per-Willy Amundsen.

– Hva synes du selv om uttalelsen­e fra Amundsen?

– Jeg synes noe av det er over grensa og ville ikke ha skrevet det selv, men reaksjonen­e går ut av proporsjon­er. Vi må ha et ytringsrom og vi må ha muligheten til å vaere tydelige på kontrovers­ielle tema uten å miste muligheten til å sitte i regjering.

Peker på Høyre

Frp-leder Sylvi Listhaug sa under landsstyre­møte i helga at de ønsker regjerings­samarbeid med Høyre etter valget

og at det største partiet måtte få statsminis­teren. Med dagens målinger betyr det Erna Solberg.

Andreas Arff skrev altså at han mener hun er uskikket til å vaere statsminis­ter.

– Kan dere da sitte i regjering med Høyre?

– Et samarbeid med Høyre er én ting, men det er ikke gitt at hun blir statsminis­ter. Det kan også bli Frp som får statsminis­teren. Mitt poeng er at det er veldig dobbeltmor­alsk å gå ut nå og legge føringer for at noen ikke skal sitte i regjering, når hun selv har vaert inne i langt mer alvorlige saker.

– Kan Frp støtte en regjering med Erna Solberg som statsminis­ter?

– Høyre må få velge sin statsminis­terkandida­t. Men poenget mitt er at Solberg er mindre skikket til å sitte i regjering enn det Per-Willy Amundsen er.

Stortingsr­epresentan­t Marius A. Nilsen (Frp) fra AustAgder har gått ut på Facebook med kritikk av handlingen­e til Per-Willy Amundsen. Samtidig roser han Amundsen som justispoli­tiker.

«Han har vaert engasjert i politisk arbeid, til beste for landet lenge, og vil nok fortsette å vaere det framover, uansett hva venstresid­en ønsker», skriver han.

Faedreland­svennen har bedt om en ytterliger­e kommentar, men han viser til Frps hovedorgan­isasjon.

 ?? ?? DOBBELTMOR­AL: Andreas Arff fra Arendal er gruppelede­r for Frp i Agder. I et innlegg på Facebook beskylder han Høyre-leder Erna Solberg for dobbeltmor­al. Bildet er tatt i forbindels­e med valgkampen i 2023.
DOBBELTMOR­AL: Andreas Arff fra Arendal er gruppelede­r for Frp i Agder. I et innlegg på Facebook beskylder han Høyre-leder Erna Solberg for dobbeltmor­al. Bildet er tatt i forbindels­e med valgkampen i 2023.
 ?? FOTO: SKJERMDUMP ??
FOTO: SKJERMDUMP
 ?? FOTO: SKJERMDUMP ?? Andreas Arff la tirsdag ut et innlegg der han blant annet skrev dette om Erna Solberg.
FOTO: SKJERMDUMP Andreas Arff la tirsdag ut et innlegg der han blant annet skrev dette om Erna Solberg.
 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ??
FOTO: JACOB J. BUCHARD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway