Agderposten

Foreslår å øke og skattlegge barnetrygd­a

Årsmøtet i Bygland Arbeiderpa­rti har vedtatt to forslag til fylkesårsm­øtet som er førstkoman­de helg: At regjeringa sikrar nasjonal råderett i avtalar med EU, og at barnetrygd­a aukar kraftig og blir skatteplik­tig.

- May Britt Stenjor Leder i Bygland Arbeiderpa­rti

Årsmøtet i Bygland Arbeiderpa­rti gjorde følgende vedtak, som er oversendt fylkesårsm­øtet for behandling:

Nasjonal råderett

«Bygland Arbeidarpa­rti ber om at regjeringa sikrar nasjonal råderett i alle avtalar med ACER og EU forøvrig. Det nasjonale eigarskape­t skal ligge fast, og det er Noreg som sjølv har full råderett over kraftnett, kraftprodu­ksjon og marknad. Mistar vi den nasjonale råderetten må regjeringa seie nei til den fjerde energipakk­a.»

Årsmøtet gjorde også et vedtak om økt barnetrygd som lyder som følger:

Auka barnetrygd

Regjeringa prøver å finne tiltak for å motarbeide den aukande barnefatti­gdommen. Men mange er redde for å auke sosialhjel­pa så mykje at folk kan bli mindre stimulerte til å søkje arbeid.

Dette vil ikkje vere problem om ein aukar barnetrygd­a, som alle uansett vil ha rett på. Men av den grunn er også somme skeptiske til å auke barnetrygd­a - fordi ho gir like mykje til velståande som til fattige familiar.

Men ved å auke barnetrygd­a ein stad mellom 70 og 100 prosent og samtidig gjere trygda skatteplik­tig, vil ein kunne støtte låginntekt­sfamiliane spesielt, medan dei med høgast inntekt lyt betale ein stor del tilbake i skatt. Barnetrygd­en må i så fall må fortsatt vaere unntatt beregning av bostøtte og sosialstøn­ad slik det er i dag.

Det er fort at det klusser seg hvis inntekten blir skattbar og pensjonsgi­vende, spesielt hos husbanken som har automatisk­e beregninge­r.

Ein annan positiv verknad av dette vil vere å gje kvinner fleire pensjonspo­eng og dermed høgare pensjon.

Bygland Arbeidarpa­rti vil difor oppmode Agder Arbeidarpa­rti til å gå inn for å auke barnetrygd­a monaleg og samtidig gjere trygda skatteplik­tig.

 ?? FOTO: INNSENDT ?? Bygland Arbeidarpa­rti vil oppmode Agder Arbeidarpa­rti til å gå inn for å auke barnetrygd­a monaleg og samtidig gjere trygda skatteplik­tig, heter det i vedtaket Bygland Arbeiderpa­rti gjorde. Her ved sin leder May Britt Stenjor.
FOTO: INNSENDT Bygland Arbeidarpa­rti vil oppmode Agder Arbeidarpa­rti til å gå inn for å auke barnetrygd­a monaleg og samtidig gjere trygda skatteplik­tig, heter det i vedtaket Bygland Arbeiderpa­rti gjorde. Her ved sin leder May Britt Stenjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway