Agderposten

Trauma tok farvel – Express videre i cupen

For Trauma er veien til Ullevaal over før den fikk startet, mens Express får fortsette mot Oslo etter seier på bortebane.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

Trauma – Donn 1–4 og Eidanger – Express 1–4

På Tromøy røk Trauma mot Kristiansa­nds-laget Donn i første kvalifiser­ingsrunde i cupen onsdag kveld.

– Det er en svak kamp. Vi blir løpende mye etter og må jage, oppsummere­r Trauma-profil Ali Hossainy til Agderposte­n.

Trauma tok ledelsen, men slapp inn to mål like før pause. I andre omgang startet de blåkledde fra Tromøy best, men fikk en scoring imot i den gode periode, som gjorde at lufta gikk ut av den blå ballongen. Like etter at timen var spilt scoret Donn kampens siste mål, og kontroller­te inn kampen.

Trener Eigil Gylland mener det beste laget vant.

– Det var en fortjent seier til Donn. En forholdsvi­s jevn førsteomga­ng, og så får de 3–1 på veldig galt tidspunkt, sier han.

– Vi er en del som ikke har spilt så mye sammen enda. Det ser man også. Det er for mye variasjon i prestasjon­er, og vi er ikke nok samspilte. Men det er spennende, med mange unggutter innpå i løpet av kampen. Nå møter vi et godt 4. divisjonsl­ag som slår oss fortjent, men vi skal ikke gi oss, sier Trauma-treneren.

Tok ledelsen

Etter noen tette og jevne åpningsmin­utter var det Donn som fikk de første sjansene i regnet på Tromøya, men det var hjemmelage­t som fikk det første målet.

Trauma kontret på et frispark til bortelaget. Vetle Ramse så at Donns keeper sto langt ute. Han tok sjansen. Skuddet strøk hanskene til keeper og gikk i mål, like etter halvtimen var spilt.

Men kun fem minutter senere reduserte Donn med Elias Lunde Tusvik, før de tok ledelsen i omgangens siste minutt, da et lavt innlegg fant en helt umarkert Stian Ingebreths­en, som satt ballen enkelt i mål.

– Det er irriterend­e. Vi blir enige om å ligge lavt, men vi klarer ikke komme opp i press. Det er skuffende, når vi har 1–0 med fem minutter til pause, sier Hossainy.

Nytt langskudd

I andre omgang var det Trauma som kom best i gang, med to store sjanser etter at kun noen få minutter var spilt.

Men så var det Donns tur til å score fra midtbanen, da Lunde Tusvik sendte av gårde en lang håpefull ball. Den gikk over Traumas keeper og spratt til slutt i mål.

Hossainy syntes de blåkledde klappet litt sammen etter den scoringen.

– De første 10–15 er vi bra, vi prøver å eie ballen, som vi ble enige om i pausen. Men når de får det langskudde­t så går lufta litt ut av ballongen, sier han.

Ti minutter senere fastsatte Andreas Sersland resultatet til 4–1 til Donn, som kontroller­te ut kampen.

– Jeg ser vi har mye å jobbe med. Det er godt det er noen uker til seriestart enda, sier Gylland.

Twumasi i form

Mens det ble fire mål feil vei for Trauma, ble det fire mål riktig vei for Express.

Fevik-laget hadde tatt turen til Porsgrunn for å møte Eidanger, og anført av en god Bernard Twumasi ble det seier for de rødkledde.

Allerede til pause ledet de 2–0 på bortebane, før de la på ytterliger­e to etter hvilen.

– Det er fint å ta med seg en seier inn i helga, hvor vi reiser på treningsle­ir til Danmark. Vi er effektive i dag og scorer noen veldig fine mål. De er gode med ball og hadde mye ball men vi jobber beinhardt og står imot. Et sterkt kollektiv vant kampen i dag, oppsummere­r Express’ spillende trener, Steinar Berås, til Agderposte­n.

Hjemmelage­t reduserte med seks minutter igjen, men dro også på seg et rødt kort på tampen etter at Marius Alfsen ble sparket ned.

– Det er nok en del frustrasjo­n. Alfsen blir sparket ned uten at ballen er i naerheten, så det røde kortet er greit, sier Steinar Berås.

 ?? FOTO: HELGE N. OLSEN ?? Her setter Express’ Bernard Twumasi inn ett av sine tre mål i kampen mot Eidanger.
FOTO: HELGE N. OLSEN Her setter Express’ Bernard Twumasi inn ett av sine tre mål i kampen mot Eidanger.
 ?? FOTO: OLA BJERKEVOLL ?? KJEMPET: Vetle Ramse (i blått) og Trauma kjempet, men måtte gi tapt for Donn.
FOTO: OLA BJERKEVOLL KJEMPET: Vetle Ramse (i blått) og Trauma kjempet, men måtte gi tapt for Donn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway