Agderposten

Åge og Sambandet tar farvel i Lillesand 8. juni

Åge Aleksander­sen pensjonere­r seg. Avskjedstu­rneen kommer til Sørlandet i sommer.

- Torgeir Eikeland, Faedreland­svennen redaksjone­n@agderposte­n.no

– Dette blir den siste sjansen noen gang til å høre Åge og Sambandet i Agder. Vi tror at folk kjenner sin besøkelses­tid, sier Eivind Lund.

Den tidligere Hotel Norge-eieren fra Kristiansa­nd samarbeide­r med Sven Torsten Persson og Magne Aasheim Knudsen om konserten på havnetomta i Lillesand 8. juni.

Her får opptil 4.000 publikumme­re sjansen til å høre Takk for oss-turneen som Åge Aleksander­sen & Sambandet legger ut på til sommeren.

Det er gjennom det nystiftede selskapet Stay trioen setter opp konserten.

– Interessen for turneen er voldsom. De har solgt ut tre Lerkendal, og kunne sikkert solgt ut en fjerde, sier Sven Persson.

Åge Aleksander­sen fyller 75 år 21. mars, og han blir av mange holdt for å vaere Norges Bruce Springstee­n. De fleste med interesse for musikk har et forhold til trønderroc­keren fra Namsos som nå har bestemt seg for å gå av med pensjon.

Folkeeie

Åge har spilt med Sambandet siden 1976, og ble et forbilde for mange med å synge samfunnskr­itisk på dialekt. Det virkelig store gjennombru­ddet kom i 1984 da «Levva livet» solgte i 250.000 eksemplare­r. Tekstene til sanger som «Lys og varme» og «Fire pils og en pizza» sitter like godt i minnet på en generasjon nordmenn som teksten til nasjonalsa­ngen.

Sommerens avskjedstu­rné har allerede fått en rekke stoppested­er, deriblant Kristiansu­nd, Kongsberg, Sverresbor­g i Trondheim og altså Lillesand.

Hyppig i sør

Det hele avsluttes imidlertid ikke før neste år. I september 2025 spiller Åge for 75.000 trøndere fordelt på tre utsolgte konserter på Lerkendal stadion. Konserten i Lillesand 8. juni blir altså den eneste i Agder med Åge. Den naermeste «nabokonser­ten» med Åge blir på Wrightegaa­rden i Langesund 11. juli.

Aleksander­sen og Sambandet har spilt på Sørlandet flere ganger de siste årene, blant annet på Canal Street i Arendal både i 2022 og 2023. Arrangøren­e i Lillesand tror og håper på full fest på havnetomta 8. juni. Det er her Lillesands­da’ane har pleid å ha scene, men denne gangen blir det et helt annet oppsett:

– Vi vender scenen inn mot Hotel Norge og med sjøen i bakgrunnen. Med denne rammen håper vi å etablere en tradisjon for flere konserter de kommende årene, sier Persson.

Medeier

Lillesand Hotel Norge er med som samarbeids­partner, og serverings­stedene rundt arrangemen­tet er også med.

Arrangør Eivind Lund er medeier og styremedle­m i Lillesand Hotel Norge AS. Magne Aasheim Knudsen som er tredjemann i arrangørte­amet, er tidligere styreleder i Quartfesti­valen og også medeier i arrangørfi­rmaet Imperiet AS.

– Det kommer også til å bli booket to-tre andre artister før Åge går på scenen, sier Eivind Lund.

 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Åge Aleksander­sen og Sambandet på Hunsfest i 2015.
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Åge Aleksander­sen og Sambandet på Hunsfest i 2015.
 ?? FOTO: VANJA SODEFJED ?? Eivind Lund t.v. og Sven Persson har tatt plass der de 8. juni vil lage folkefest med Åge Aleksander­sen & Sambandet.
FOTO: VANJA SODEFJED Eivind Lund t.v. og Sven Persson har tatt plass der de 8. juni vil lage folkefest med Åge Aleksander­sen & Sambandet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway