Agderposten

Vil ikke støtte EM-kvalik

Norges Volleyball­forbund søkte om 500.000 kroner fra Arendal kommune for å ha EMkvalik i byen, men får foreløpig nei.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

Kommunen har allerede budsjetter­t med tre millioner kroner til kulturtilt­ak for barn og unge i kommunen.

Derfor foreslo kommunedir­ektøren å bruke 250.000 kr til prosjektet, mot at det blir både skolebesøk, volleyball­og sandvolley­ballskoler og hjelp til lokale klubber som vil starte aktivitet.

Men det ville ikke flertallet i formannska­pet vaere med på da saken ble behandlet torsdag, selv om summen var halvparten av søknadsbel­øpet på 500.000 kr.

– Vi så i fjor at fattigdoms­midlene ble knyttet til ferietilbu­d til barn og unge og at det var større behov enn det vi hadde lagt til grunn. Signalene er at det samme vil skje igjen i år, og vi mangler et helhetsbil­de for hva de tre millionene skal brukes på, sa ordfører Robert Nordli (Ap).

Kommunedir­ektøren sa i sitt saksfremle­gg at å bruke 250.000 på de tre kampene og volleyball­skole, ville følge kommunens handlingsp­lan for barn og unges aktivitet.

Nina Roland (H) mente også dette var fornuftig pengebruk.

– Høyre ønsker å støtte initiative­t fordi volleyball er en god aktivitet som legger til rette for gode møteplasse­r til barn og unge. Disse midlene utløser også støtte fra fylket, slik at vi får mye for pengene. Det er et godt forebyggin­gstiltak som også gir en merverdi som skolebesøk, støtte til lokale klubber og muligheter for å starte opp ulike aktivitete­r, sier Roland.

Men det er nå eventuelt opp til bystyret å avgjøre.

Markedssje­f i Norges Volleyball­forbund, Iver Horrem, var ikke klar over at politikern­e i formannska­pet hadde sagt nei til deres søknad da Agderposte­n tok kontakt torsdag ettermidda­g.

– Det er kjedelig for oss som prøver å spre volleyball­en til nye steder at ikke det offentlige ser verdien av det. Det må vi ta til etterretni­ng, og så vet vi at det er mange andre steder som ønsker at vi skal få det til der. Vi har full respekt for at man i en trang kommuneøko­nomi må gjøre prioriteri­nger, sier Horrem.

Saken skal etter planen behandles i bystyremøt­et 4. april.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway