Agderposten

Nedskallin­g, politirazz­ia og dobbel mesterliga­exit

Det startet med en nedskallin­g, etterfulgt av en politiaksj­on mot Milan. Til sist led Napoli og forrige sesongs finalist Inter hvert sitt sviende nederlag i mesterliga­en.

- NTB / AP

Det har vaert en marerittak­tig uke for italiensk fotball. Den kommer ett år etter at Champions League-kvartfinal­en ble et rent Milano-derby, samt at Inter ga Manchester City tøff konkurrans­e i finalen.

Denne sesongen blir ikke Italia represente­rt i kvartfinal­ene i Europas gjeveste klubbturne­ring i det hele tatt. Det er et hardt slag for støvelland­et.

Tirsdag røk Napoli 2-4 sammenlagt for Barcelona, mens Inter røk i straffespa­rkkonkurra­nse mot Atlético Madrid onsdag kveld.

Italiensk exit i åttedelsfi­nalene ble det riktignok for to sesonger siden også. Da ble Juventus slått ut av Villarreal, mens Inter falt mot Liverpool.

Med til historien hører det også at Lazio røk 1-3 sammenlagt mot Bayern München tidligere denne måneden.

Med en kjempelede­lse på toppen av Serie A-tabellen, samt forrige sesongs prestasjon­er i mesterliga­en friskt i minnet, hadde Inter store forhåpning­er i Champions League.

Men da Lautaro Martínez – Inters mest verdsatte og pålitelige spiss – skulle holde liv i onsdagens straffespa­rkkonkurra­nse mot Atlético

Madrid, sendte den argentinsk­e landslagss­pilleren ballen høyt over tverrligge­ren.

– Troppen min er ikke vant til å tape. Nederlaget svir, fordi vi vant den første kampen, sa Inter-trener Simone Inzaghi etterpå.

– Detaljene utgjør forskjelle­n, og vi bommet på tre store sjanser i ekstraomga­ngene, fortsatte han.

Tapene påvirker også Italias sjanser til å sikre seg en femte plass i neste sesongs utvidede Champions Leagueturn­ering. To nasjoner får én ekstra billett, og Italia er så langt i førersetet. Tyskland og England, som begge kvalifiser­te to lag til kvartfinal­en, kan imidlertid gå forbi.

De sviende Champions League-exitene ble foranledig­et av en stygg episode som involverte Lecce-trener Roberto d’Aversa. Han skallet tilsynelat­ende til Hellas Veronaspis­sen Thomas Henry etter en viktig nedrykkska­mp i Serie A søndag.

D’Aversa fikk i etterkant sparken og er utestengt i fire kamper. Suspensjon­en må han sone hvis han blir ansatt i en ny klubb.

Tirsdag ble i tillegg Milans kontorer raidet av politiet som en del av en etterforsk­ning italiensk påtalemynd­ighet gjennomfør­er rundt salget av klubben.

(©NTB)

 ?? ?? SVART FOTBALLUKE I ITALIA: Inter røk ut av mesterliga­en.
FOTO: MANU FERNANDEZ, AP/NTB
SVART FOTBALLUKE I ITALIA: Inter røk ut av mesterliga­en. FOTO: MANU FERNANDEZ, AP/NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway