Agderposten

Kjøper nabotomta, blir ti ganger større

For tredje gang på 15 år satser Nils Harald Reiersen og Terje Jensen stort på å utvide Den Lille Dyrehage i Gjerstad. Dette er det største spranget de noen gang har tatt.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Vi har et prosjekt i ermet som er jobbet ferdig, som vi utover våren vil komme med. Det er kjempespen­nende, selv om det er litt risiko i det også. Men vi tror det vil tilføre ekstremt mye til Den Lille Dyrehage på Brokelands­heia som besøkssted, sier daglig leder Terje Jensen.

Doble besøket

De startet i det små i 2009 med et lite hus med i hovedsak reptiler. Det tok ikke mange minuttene å se alt. I 2013 bygde de en stor innendørs regnskog der du gikk inn til dyrene, og nå har de kjøpt den 180 mål store nabotomten Nybø, som kommer i tillegg til parkens 20 mål i dag.

– Dette er det største spranget vi har tatt, men vi liker litt risiko og hårete mål, sier Jensen.

I dag har parken 50.000 besøkende årlig og nok underholdn­ing til at gjestene blir noen timer. Målet er å få folk til å ikke ønske å dra igjen, og doble besøkstall­et.

– Men om det tar sju eller fjorten år, vet vi ikke, sier Jensen.

Stor, men liten

Hver gang de to gründerne har utvidet, har de måtte tilpasse seg til et lite område med bratte skrenter. Kenguruanl­egget på toppen, er et eksempel på noe som ble begrenset av plassen.

Nå trenger de ikke tenke like mye på begrensnin­gene. Og ser heller på muligheten­e til å bygge det de har drømt om.

Ikke elefanter

– Vi skal fortsatt vaere Den lille dyrehagen, men på mer plass. Navnet går mer på følelsen av naerhet vi prøver å gi folk som besøker oss, slik som å holde slanger og gå inn blant dyrene.

Det er verdier vi har hatt med oss siden oppstarten og skal fortsette med, sier dyreansvar­lig Nils Harald Reiersen.

De to holder kortene tett til

brystet om hva som kan komme. De snakker om muligheter for overnattin­g, og hvordan regnskogen står begge naer. Og ikke minst hvordan dyrene må passe inn.

– Det sier seg selv at det ikke blir elefanter her. Du må ha plassen dyrene er vant til, for å ha god dyrevelfer­d. Og det er viktig for oss, sier Reiersen.

Du som gjest, vil ikke se det nye området tatt i bruk kommende sesong. For det må planlegges og søkes tillatelse­r. Målet er å åpne den første, store nyheten på nyervervel­sen i 2025.

Det eneste de vil avsløre, er at hittil har de investert rundt en million i året på en dyrenyhet og en ny attraksjon hvert år, og det er planen fremover også.

– Vi vil bygge sten på sten og ta det rolig. Men vi skal også bli et av de store besøksmåle­ne for folk, selv om vi ikke blir aller størst, sier Jensen.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? I BEGYNNELSE­N: Nils Harald Reiersen og Terje Jensen kort tid etter oppstarten i 2009.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N I BEGYNNELSE­N: Nils Harald Reiersen og Terje Jensen kort tid etter oppstarten i 2009.
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? UTVIDELSEN: Det borteste vannet og mye av skogområde­ne som sees, er en del av det nye dyrehage-området.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N UTVIDELSEN: Det borteste vannet og mye av skogområde­ne som sees, er en del av det nye dyrehage-området.
 ?? ?? MYE PLASS: Daglig leder Terje Jensen (til høyre) viser en av retningene hvor de kan utvide på den nye tomta, mens dyreansvar­lig Nils Harald Reiersen ser på.
MYE PLASS: Daglig leder Terje Jensen (til høyre) viser en av retningene hvor de kan utvide på den nye tomta, mens dyreansvar­lig Nils Harald Reiersen ser på.
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ??
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? PÅ BESØK: Nils Harald Reiersen sier du skal føle at du besøker dyrene, ikke at de er satt på utstilling til deg.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N PÅ BESØK: Nils Harald Reiersen sier du skal føle at du besøker dyrene, ikke at de er satt på utstilling til deg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway