Agderposten

Etter min mening førte Høyre velgerne bak lyset i Hove-saken

Om ikke dette er lovløse tilstander, så er det etter min mening både simpelt og aereløst. Det kan se ut som om både Høyre og Arbeiderpa­rtiet i denne saken jobber mot folket i kommunen og ikke for det.

- Halvor Abusland,

Hovesaken befinner seg nå i limbo. Jeg ser ingen initiative­r til å få tatt den opp igjen, etter at forslaget om å gjøre campingpla­ssen til et LNF- område falt med 1 stemmes overvekt i bystyret.

Summen som Tromøy og Arendal kommuner betalte for Hoveodden i 1939, kr 20 000, ville i dag, ifølge SSBs priskalkul­ator, ha blitt til kr 800.000. Da er bare prisstigni­ngen tatt hensyn til og ikke endringer i markedsver­dien.

Engelskjøn­n solgte eiendommen

til friluftsfo­rmål for befolkning­en i de to kommunene. Da virker det veldig rart at Arendal kommune kan underkjenn­e dette lovlige og tinglyste salget. For det er jo det kommunen gjør når den leier bort en stor del av området til naering for 45 år.

Kommunen har satt sine egne jurister på saken, og de har funnet at alt er i orden. Det forundrer ingen. At det ikke har vaert noen gransking av uavhengige advokater, er et spørsmål om penger. Den som har penger, bestemmer.

Etter min mening har Høyre ført velgerne bak lyset. I valgkampen hevdet partiet at de hadde stilt sine kandidater fritt i Hovesaken. Så kunne de hente stemmer fra både tilhengere og motstander­e av camping. Ingen spurte hvor partiet Høyre sto i saken. Det fikk vi greie på da avstemning­en fant sted. Partiet tok ut Nina Roland som var erklaert tilhenger av LNF og byttet henne med en vara som var erklaert motstander av LNF. Dermed ble det flertall mot LNF.

Om ikke dette er lovløse tilstander, så er det etter min mening både simpelt og aereløst.

Det kan se ut som om Høyre og Arbeiderpa­rtiet i denne saken jobber mot folket i kommunen og ikke for det. Investoren­es ve og vel synes å vaere viktigere for dem enn innbyggern­es adgang til friluftsli­v.

Knivsliper­en på Østre Tromøy

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway