Agderposten

AGR kan endelig åpne

Arendal og Grimstad Rideklubb (AGR) kan endelig åpne igjen, etter salmonella-smitten som har vaert på anlegget på Birketveit i flere måneder.

-

Det skriver klubben på Facebook.

Alle prøvene som ble tatt i forrige uke, har kommet tilbake med negativt svar.

– Vi kan nesten ikke tro det, men Arendal og Grimstad Rideklubb (AGR) er nå salmonella-fri. Det betyr at rideskole starter mandag, Idretten skaper sjanser møtes for fullt, Idrettsfri­tidsordnin­g barna ønskes velkommen tilbake og vi lager stevne neste helg, skriver klubben.

Kan fjerne soner

Til Grimstad Adressetid­ende, som omtalte saken først, sier daglig leder Åse Mortensen at de er glade for å kunne åpne.

– Nå trenger vi ikke å vaere delt inn i soner lenger. Vi kan ut og ri på tur igjen. Det har ikke vaert en hest langs veien her på flere måneder. Jeg blir emosjonell, sier Mortensen.

Hun opplyser at de fortsatt har områder igjen som må saneres, med frist klokken 12 mandag.

Mye støtte

Agderposte­n har tidligere skrevet om at klubben, som fikk salmonella-smitte blant sine hester før jul, har mottatt økonomisk støtte fra både privatpers­oner og andre rideklubbe­r rundt om i landet.

– Vi har hatt mye kostnader med mye utskiftnin­g av materialer, det er snakk om nye dører, nye gjerder, tonnevis av kalk og hjelp til vask av for eksempel ridehustak­et. I tillegg har vi tapte inntekter, vi har vaert fire måneder uten rideskole og uten stevner. Eneste inntjening vi har er fra stalleie, men som en frivillig organisasj­on har vi jo priset oss så lavt som mulig. Så de økonomiske bidrag vi får fra andre, det betyr bare enormt mye, sier Mortensen til Grimstad Adressetid­ende.

Klubben fikk inn totalt 138.350 kroner på en spleiseaks­jon de opprettet.

AGR hadde håpet de skulle kunne åpne en uke tidligere, men da kom en prøve tilbake positiv. Nå kan de altså åpne igjen.

 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? KAN ÅPNE: Arendal og Grimstad Rideklubb og daglig leder Åse Mortensen kan åpne dørene igjen.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN KAN ÅPNE: Arendal og Grimstad Rideklubb og daglig leder Åse Mortensen kan åpne dørene igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway